25 Απρ 2012

Καταδικάζουμε την επίθεση ενάντια στο μουσουλμανικό τέμενος στη Λεμεσό


Πλατφόρμα Ε/κ και Τ/κ Εκπαιδευτικών “Ενωμένη Κύπρος” [ε/κ τμήμα]
22 Απριλίου 2012
Ανακοίνωση


H Πλατφόρμα Ε/κ και Τ/κ Εκπαιδευτικών “Ενωμένη Κύπρος” [ε/κ τμήμα] καταδικάζει την επίθεση ενάντια σε μουσουλμανικό τέμενος στη Λεμεσό η οποία ως πράξη στρέφεται ενάντια στην επανένωση της Κύπρου και στοχεύει στο διχασμό των πολιτών βάση θρησκευτικής και εθνοτικής προέλευσης. Τέτοιου είδους ενέργειες οι οποίες δείχνουν ένα έντονο φυλετικό και θρησκευτικό φανατισμό εμποδίζουν την ειρηνική συνύπαρξη μέσα στο πολυπολιτισμικό μοντέλο διαβίωσης μας.


Υποστηρίζουμε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να προσπαθούμε να διορθώνουμε τα κακώς έχοντα στην πλευρά μας ανεξαρτήτως του πως κάποιοι άλλοι, π.χ. η Τουρκοκυπριακή ηγεσία, εκμεταλλεύονται τέτοια γεγονότα. Είναι με αυτό τον τρόπο που μπορούμε κιόλας να κερδίζουμε τη μάχη για την επανένωση της χώρας μας, κάνοντας πάντα το πρώτο σωστό βήμα.


Τονίζουμε ότι οι πολιτικές ηγεσίες πρέπει να είναι έντονα προσανατολισμένες στη δημιουργία φιλειρηνικών τάσεων μεταξύ των διαφόρων ομάδων μέσα στο πολυπολιτισμικό μας μωσαϊκό και όχι το αντίθετο. Τα θρησκευτικά και εκπαιδευτικά μας ιδρύματα τα οποία έχουν αναλάβει αυτού του είδους την διαπαιδαγώγηση και τα οποία έχουν διαπράξει μεγάλα σφάλματα στο παρελθόν, θα πρέπει να είναι προσεκτικά και να στοχεύουν στο σεβασμό των άλλων ομάδων του πληθυσμού και να πράττουν αυτά τα οποία διακηρύττουν σε διάφορα διεθνή φόρα και επιστημονικά συνέδρια πάνω σε θέματα φυλετικής και θρησκευτικής ισότητας.


Η ισοτιμία των διαφόρων κουλτούρων και θρησκειών είναι μια ιστορική αναγκαιότητα η οποία δεν σηκώνει εκπτώσεις, η δε καταπάτησή της είναι πολύ επιζήμια για όλους μας.

Ο σεβασμός των θρησκευτικών και άλλων ελευθεριών των άλλων ομάδων του πληθυσμού είναι ένα βήμα για την ελευθερία και την επανένωση της χώρας μας.

3 σχόλια:

  1. οχι στην επανενωση.ναι στην απελευθερωση.εξω καθε τουρκος απο την κυπρο.ειναι ολοι εισβολεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφνικοφρονας

      Μα ποα απελευθερωση... του παλι με χρονια με καιρους...ασε τα ψευτικα τα λογια τα μεγαλα ...οι μεγαλυτερες προδοσιες ,οπως αυτη του 74,εγιναν στο ονομα του Ελληνισμου και των εθνικων ιδεωδων.....

      Διαγραφή
    2. να μεινουν συριοι και μπαγκλαντεζοι... εξω ολοι οι τουρκοι

      Διαγραφή