29 Απρ 2012

Κάλεσμα για την Πρωτομαγιά

Ως δικοινοτικό κίνημα, η Πλατφόρμα Εκπαιδευτικών Ενωμένη Κύπρος γιορτάζει την εργατική πρωτομαγιά και στις δυο πλευρές των οδοφραγμάτων. Καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας στην πορεία της ΠΕΟ το πρωί της 1ης του Μάη προς την Πλατεία Ελευθερίας και στην πορεία των Τουρκοκυπριακών συνδικάτων το απόγευμα της ίδιας μέρας στην Πλατεία Ινονού.
 
Ιδιαίτερα στις μέρες μας είναι επιτακτική η ανάγκη αντίστασης των εργαζομένων ενάντια στις πολιτικές του κεφαλαίου οι οποίες στρέφονται όχι μόνο ενάντια στο βιοτικό επίπεδο της εργατικής τάξης  και στην ποιότητα ζωής της, αλλά και ενάντια στη φυσική ύπαρξη ορισμένων τμημάτων της όπως δείχνουν γειτονικές μας εμπειρίες.
 
Ως εκπαιδευτική οργάνωση αφουγκραζόμαστε την αγωνία των εργαζομένων, ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων ομάδων οι οποίες δεν έχουν συνδικαλιστικά δικαιώματα και καλούμε τους εκπαιδευτικούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να παλέψουν ενάντια στις παρούσες οικονομικές πολιτικές οι οποίες έχουν πολλαπλασιάσει τον ατομικό πλούτο των λίγων, ενώ ταυτόχρονα έχουν εξαθλιώσει μεγάλες ομάδες ατόμων που ανήκουν στις φτωχές τάξεις.
 
Τέλος, καλούμε τον εκπαιδευτικό κόσμο να συμμαχήσει με τις δυνάμεις της επαναπροσέγγισης ενάντια στον εθνικισμό για μια κοινωνία που δεν διαφοροποιεί τα μέλη της βάσει φυλετικών και θρησκευτικών κριτηρίων αλλά στοχεύει στη βάση της ισότιμης συμμετοχής των πολιτών όχι μόνο στις ευθύνες αλλά και στα ωφελήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου