18 Νοε 2010

Εθνικιστικά συνθήματα στα σχολεία μας - υπό την ανοχή καθηγητών;

αναδημοσίευση από το blog "Ο δμ3κ ιστολογεί" (http://dm3k.wordpress.com/2010/11/18/%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bb%cf%84%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%b1-%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%af%cf%89%cf%83%ce%b7%cf%82/)


Τα συνθήματα του ΕΛΑΜ (τύπου “Σε μερικά χρόνια θα είστε μειονότητα”) εν πλέον συνηθισμένον φαινόμενον στο Λύκειον μου. Το σύνθημα που εκόσμαν διάφορους τοίχους του σκολείου όμως σήμερα επροκάλεσεν αναστάτωση στους καθηγητές.





Είσοδος Λυκείου


Φαίνεται ότι το σκολείον εκάλεσεν την βραβευμένην κύπρια δημοσιογράφο Sevgül Uludag (Σεβγκιούλ Ουλουντάγκ) να έρτει σε κάποιαν φάση στο Λύκειον τζιαι να μιλήσει με εμάς, τους μαθητές της Γ’ τάξης για το θέμα των κύπριων αγνοουμένων. Η Uludag αρθρογραφεί για την τουρκοκυπριακήν εφημερίδαν Yeni Düzen τζιαι τον ελληνοκυπριακόν Πολίτην, ενώ οι έρευνες της ένι πολλά σημαντικές για την προσπάθειαν της εξακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων μας.
Για το καθεστώς της βορείου Κύπρου τζιαι της Τουρκίας, η Uludag είναι προδότρια τζιαι στο στόχαστρον των Γκρίζων Λύκων, όπως τζιαι άλλοι πνευματικοί ανθρώποι της Τ/Κ κοινότητας (θα πω το πιο γνωστό παράδειγμα, της Neşe Yaşın -Νεσιέ Γιασίν-).
Οι γνωστοί-άγνωστοι φυσικά, χωρίς να ξέρουν ποια είναι η Uludag τζιαι το τι έχει προσφέρει στην Κύπρο, εσπεύσαν να την αποκλείσουν που το σκολείον μας πριν καν οριστεί η ημέρα της επίσκεψης επειδή απλά ανήκει στην Τ/Κ κοινότητα.
Όπως είπα τζιαι στην αρκήν, τούτον το σύνθημαν επροκάλεσεν αναστάτωσην στους καθηγητές, όι λόγω του περιεχομένου του, αλλά επειδή υποτίθεται ότι για την πιθανήν επίσκεψην εξέραν μόνον ελάχιστοι καθηγητές σε υψηλές θέσεις στην ιεραρχία, ενώ ούλλοι οι άλλοι εδηλώσαν άγνοιαν όταν τους ερωτήσαμεν. Ούλλοι μιλούν για διαρροήν· πολλά πιθανόν. Γνωρίζουμεν ότι καθηγητής σε βαθίδαν της ιεραρχίας πρόσκειται στον χώρον που ανήκει τζιαι το ΕΛΑΜ τζιαι δεν διστάζει να επιβραβέφκει τους φανατισμένους μαθητές για τα κατορθώματά τους.

Σημαντική ήταν η κίνηση ενός φιλολόγου μας να μιλήσει ανοιχτά κατά τούτης της πράξης -ενώ ούλλοι οι συνάδελφοι του αλλάσσαν θέμαν- τζιαι να εξουδετερώσει τα επιχειρήματα των ΕΛΑΜίτων μαθητών, έναν προς έναν, με ιστορικές αναφορές που φαίνεται να αγνοούσαν, με αποτέλεσμαν οι δεύτεροι να αρκεστούν στο να ζητήσουν να μάθουν πότε ακριβώς θα έρτει η Udulag ώστε να αποχωρήσουν που το σκολείον.

Έν ξέρω αν η πρόσκληση της Udulag ισχύει ακόμα. Ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να την ακούσω ή έστω να θκιαβάσω τα βιβλία της.

3 σχόλια:

  1. επιτελους δηλωνετε επισημα τουρκοι.κατηγορειτε τον προσφυγα τον καταπιεσμενο οτι δεν θελει τους τουρκους.εγω επιστρεφω το νεοφασιστικο σας ερωτημα με ενα αλλο δημοκρατικο γιατι τα μαθητουδια διδασκονται απο κομμουνιστοτουρκους καθηγητες και δασκαλους που τους μαθαινουν οτιδ εν ειναι ελληνες αλλα επιμειξια τουρκων αραβων και γαλλοιταλων?γιατι θελετε να αφελληνισετε την κυπρο κυριοι και να την τουρκοποιησετε?εσχατη προδοσια ειναι η κατηγορια και θα τιμωρηθειτε βαναυσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι νεοφασίστες χαρακτηρίζουν τους επαναπροσεγγιστές που επίθετα που έχουν παρθεί από το δικό τους χώρο, δηλαδή τον ναζιστικό με σκοπό να δημιουργήσουν σύγχιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτή η αβάσταχτη τάση να μας πείσουν κάποιοι σσιου τζιαι καλά να γίνουμε Έλληνες και να έχουμε τη δική τους εθνική ταυτότητα την οποία θα μας ενσταλάξουν δια μέσω βίας είναι ένα ναζιστικό χαρατηριστικό. Κύριοι δεν θέλουμε να σας μιάσουμε. Αφήστε μας μακριά από τον Ελληνικό και Τούρκικο εθνικισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή