13 Μαρ 2009

«Χαραυγή» και το «κακούργημα δημοσιογραφίας»



13/03/2009
ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΑΥΡΟΥ

Αυτούσια τα τεκμήρια ενώπιον του αναγνώστη-κριτή
ΣΤΟ δημοσιογραφικό επάγγελμα μία από τις σοβαρότερες κατηγορίες, είναι εκείνη της συνειδητής διαστρέβλωσης και παραποίησης που αποβλέπει στην παραπλάνηση. Συνιστά, κατ’ αναλογίαν, όχι πταίσμα ή απλό έγκλημα, αλλά κακούργημα δημοσιογραφίας. Ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος, αν αποδειχθεί ένοχος διάπραξης της συνειδητής διαστρέβλωσης και παραποίησης, γεγονότων, δηλώσεων, κειμένων και, μάλιστα, με στόχο την παραπλάνηση του κοινού, τότε στερείται πλέον του στοιχειωδώς βασικότερου προσόντος του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. Δεν πρέπει να έχει πλέον θέση ανάμεσα στους δημοσιογράφους, αλλά, τάχιστα, θα πρέπει να εκδιώκεται από το επάγγελμα. Η σκόπιμη και συνειδητή διαστρέβλωση, μάλιστα, συνιστά πράξη ασύγγνωστης ανεντιμότητας και, συνεπώς, θα πρέπει να επισύρει τη δημόσια περιφρόνηση εναντίον του ανεντίμως παραπλανούντος το κοινό.
Ο βοηθός διευθυντής της εφημερίδος «Χαραυγή» κ. Κύπρος Κουρτελλάρης, σε ενυπόγραφο άρθρο του που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 10.3.09 στην προσωπική καθημερινή του στήλη «ΕΝ ΤΥΠΟΙΣ», στη σελίδα 10 της «Χ» κατηγόρησε ευθέως τον υπογράφοντα δημοσιογράφο για διάπραξη τέτοιου κακουργήματος δημοσιογραφίας. Ότι, συγκεκριμένα, ο Λάζ. Μαύρος, στη στήλη «ΕΙΡΗΣΘΩ» της Κυριακής 8.3.09 στην εφημερίδα «Σημερινή» (το άρθρο αναδημοσιεύεται αυτούσιο, υπό τον τίτλο «Διατεταγμένος διασυρμός των Κοκκινοσκούφηδων», διαστρέβλωσε συνειδητά και υστερόβουλα, άρθρο που ο κ. Κουρτελλάρης είχε δημοσιεύσει στη «Χ» της Παρασκευής 6.3.09 και, ως εκ τούτου, αποδεικνύεται ο Λ.Μ. λασπολόγος, στερούμενος ήθους, δεοντολογίας, σοβαρότητας, αντικειμενικότητας, αλήθειας κ.ο.κ.Έναντι τόσο σοβαρότατων κατηγοριών, που άπτονται ευθέως της επαγγελματικής επάρκειας, ο γράφων θεωρεί ως μόνο και ορθότερο μέσο άμυνας την παράθεση ενώπιον του κοινού, ως κριτή, του συνόλου των αποδεικτικών στοιχείων. Γι’ αυτό υποβάλλω την παράκληση στη διεύθυνση της «Σ», η οποία μέχρι τούδε εμπιστεύεται τη δημοσιογραφική επάρκεια και εντιμότητά μου για την καθημερινή στήλη «ΕΙΡΗΣΘΩ», να δημοσιεύσει (α) αυτούσιο το άρθρο της 6.3.09 του κ. Κουρτελλάρη, που κατηγορούμαι ότι συνειδητά διαστρέβλωσα (β) το άρθρο μου της 8.3.09 με το οποίο κατηγορούμαι ότι διέπραξα το κακούργημα δημοσιογραφίας και (γ) το δεύτερο άρθρο-κατήγορο που δημοσίευσε εναντίον μου 10.3.09 ο κ. Κουρτελλάρης. Όλα αυτούσια ενώπιον κάθε αναγνώστη για να κρίνει.

1 σχόλιο:

  1. δηλαδη εκαταντησεν τοσο χαζιν πκιον ο λ. μαυρος που τον βαλλετε για να γελουμεν;
    ακου ποιος μιλα οτι πρεπει να ακουουνται ουλλες οι αποψεις τζαι να κρινει ο αναγνωστης/ακροατης..
    ο τυπος που εκαμεν καριερα σαν λογοκριτης του "μη εθνικα ορθου"..
    προφανως η αντροπη εν υπηρχεν για να χαθει..

    ατε να δουμεν ινταλως εν σχολιασει την συνεχεια του κουρτελλαρη..οπου του λαλει για το ινταλως [τζαι εμμεσα γιατι] εγκαταλειφθηκε η ονισσια που τον συρο το 64..


    περαστικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή