8 Φεβ 2009

ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ


08/02/2009
“Η Σημερινή”

Δημητρίου: «Τρις είπα ότι ουδέν οίδα»Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε τη ρήση του Σωκράτη «έν οίδα ότι ουδέν οίδα». Σήμερα μπορούμε φανταστούμε τον Υπουργό Παιδείας Ανδρέα Δημητρίου να λέγει «Τρίς είπα ότι ουδέν οίδα». Για χάριν της Ιστορίας παραθέτουμε γεγονότα:
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ: Δόθηκε διάσκεψη Τύπου στην οποία παρουσιάστηκαν τα βιβλία Ιστορίας του Κέντρου για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που θα πήγαιναν στις βιβλιοθήκες των σχολείων ως βοηθήματα. Ο υπουργός δήλωσε ότι δεν είχε ιδέα. Κι όμως, στη διάσκεψη συμμετείχε και εκπαιδευτικός του Δημοσίου. Στα βιβλία μάς δίδασκαν πόσο υπέροχα περνούσαν οι γενίτσαροι το 1821 στις αυλές των πασάδων και ποιες ευκαιρίες είχαν για να προοδεύσουν. Μας πληροφορούσαν επίσης για την εισβολή του ελληνικού στρατού στη Θεσσαλονίκη.
ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ: Όταν η περιβόητη επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας για την Ιστορία πήρε στους καθηγητές κείμενα, για να διδάσκουν στα σχολεία στο πλαίσιο του στόχου, βάσει των οποίων η ΕΟΚΑ σκότωνε Τουρκοκύπριους το 1963. Και τότε ο υπουργός απάντησε ότι δεν γνώριζε τίποτε, για να υποχρεωθεί αργότερα να πει ότι δεν συμφωνούσε.
ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ: Τώρα, όταν το ερωτηματολόγιο με την τουρκική προπαγάνδα που δόθηκε στους μαθητές του Αρχαγγέλου Απόστολος Μάρκος, είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτε. Κι όμως, η διευθύντρια Μέσης, Ζήνα Πουλλή, δηλωσε ότι πήρε το ερωτηματολόγιο και το έστειλε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.
Ερώτηση: Σε τι είναι πληροφορημένος, επιτέλους, αυτός ο υπουργός; Αν, πράγματι, λέγει αλήθεια, τότε ποιος είναι ο πραγματικός Υπουργός Παιδείας; Μέχρι πού θα πάει αυτή η αποποίηση ευθυνών;
ΣΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου