9 Ιαν 2012

Ανανεώνουμε την ελπίδα ,επανακτούμε τους δημοσίους χώρους της πόλης, Δίνουμε ζωή στην « νεκρή» ζώνη.

Ανανεώνουμε την ελπίδα ,επανακτούμε τους δημοσίους χώρους της πόλης,
Δίνουμε ζωή στην «νεκρή» ζώνη.

Εκπαιδευτικοί της Κύπρου και από τις δύο πλευρές των οδοφραγμάτων για μια ακόμη χρονιά ανανέωσαν την ελπίδα και την υπόσχεση να αγωνιστούν για την επανένωση της πατρίδας μας, σε εκδήλωση κοπής της βασιλόπιττας.

Μέλη και φίλοι της πλατφόρμας Ε/κ –Τ/κ εκπαιδευτικών συναντηθήκαν με την ευκαιρία της νέας χρονιάς , αυτή την φορά στο χώρο της νεκρής ζώνης, που φέτος απέκτησε νέα διάσταση μέσα στο παγκόσμιο πνεύμα των διαμαρτυριών για την παγκόσμια κρίση του
οικονομικού συστήματος και την διεκδίκηση των δημοσίων χώρων για διαμαρτυρία.
Οι Κύπριοι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην εκδήλωση τόνισαν την ανάγκη πολλαπλασιασμού των βημάτων της ειρήνης και ένωσαν τις φωνές τους μαζί με τους νέους της Κύπρου και από τις δύο κοινότητες που εδώ και δύο μήνες εχουν κατασκηνώσει στο χώρο της νεκρής ζώνης μεταξύ των δύο οδοφραγμάτων Λήδρας και Λοκματζί.

Για μια ακόμη φορά αναδείχτηκε ο ρόλος των ενεργών πολιτών στην προσπάθεια για ειρηνική επανένωση του νησιού μας. Όπως τόνισε και ο Γ.Γ, της Τ/κ συντεχνίας δασκάλων Σιενέρ Ελτζιήλ « σήμερα έγιναν πενήντα βήματα προς την επανένωση του νησιού, υπονοώντας τις εκδηλώσεις στην νεκρή ζώνη έχοντας να αντιμετωπίσουμε τα εμπόδια που βάζουν μπροστά μας οι δυνάμεις της διχοτόμησης και του διαχωρισμού και από τις δύο πλευρές των οδοφραγμάτων.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με κρασί και μουσική στον ενδιάμεσο χώρο των οδοφραγμάτων του διαχωρισμού που κάθε άλλο παρά «νεκρή» ζώνη θύμιζε.

Κ.Κ.
5/1/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου