6 Ιαν 2012

Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι εκπαιδευτικοί στηρίζουν την κατάληψη της νεκρής ζώνης

Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι εκπαιδευτικοί στηρίζουν την κατάληψη της νεκρής ζώνης

Χτες η Πλατφόρμα εκπαιδευτικών Ενωμένη Κύπρος πραγματοποίησε εκδήλωση μεταξύ των οδοφραγμάτων Λήδρας και Λοκματζί, στον χώρο όπου κατασκηνώνουν δεκάδες νεαροί που διαμαρτύρονται ενάντια στις ανισότητες παγκόσμια και την κοινωνική αδικία, την στρατιωτικοποίηση και την διχοτόμηση της Κύπρου. Η πρωτοχρονιάτικη αυτή εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, φέτος πήρε τη μορφή ανοιχτής στήριξης στους σκοπούς των ανθρώπων, ε/κ, τ/κ και άλλων που κατέλαβαν τη νεκρή ζώνη.

Τα συμβούλια των μαχητικών συνδικάτων των εκπαιδευτικών στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, ΚΤΟΣ και ΚΤΟΕΟΣ όπως και η ε/κ συνιστώσα της Πλατφόρμας διαβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν την δράση τους για την επανένωση της χώρας. Ο Γενικός Γραμματέας των καθηγητών Ταχίρ Κοτσκεπέλ είπε ότι οι εκπαιδευτικοί που θέλουν την ενωμένη Κύπρο είναι εδώ και ο Γενικός Γραμματέας των δασκάλων Σενέρ Ελτζίλ είπε ότι η Κύπρος είναι μια από την Καρπασία μέχρι την Πάφο ενώ παράλληλα κάκισε την διαχρονική στάση και ευθύνη των εθνικιστών των δυο πλευρών και της εκκλησίας στη δημιουργία της διαίρεσης αναφερόμενος και στην πρόσφατη απαράδεκτη και παράλογη αξίωση της Μονής Κύκκου για εκκένωση του κτηρίου που στεγάζει το δικοινοτικό Activity Centre. Η Μαρία Μαυραδά εκ μέρους του ε/κ τμήματος της Πλατφόρμας ευχήθηκε αυτή να είναι η τελευταία φορά που γιορτάζουμε την πρωτοχρονιά σε οδόφραγμα.

Η πλατφόρμα εκπαιδευτικών έχει την ισχυρή αποψη ότι το κίνημα αυτό θα πρέπει να στηρικτεί από ευρύτερα τμήματα της κοινωνίας, βόρεια και νότια της νεκρής ζώνης και ότι τα κτήρια που βρίσκονται εκεί θα πρέπει να ανοίξουν και να χρησιμιποποιούνται από το δικοινοτικό κίνημα της ειρήνης μέχρι την επίτευξη της επανένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου