31 Δεκ 2011

Ραντεβού στο Λοκματζί/Λήδρας

«Ενωμένη Κύπρος»

Πλατφόρμα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων Εκπαιδευτικών 31.12.2011


Όπως κάθε χρόνο η Πλατφόρμα μας θα υποδεχτεί τη νέα χρονιά κόβοντας τη βασιλόπιττα. Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι θα κόψουμε τη πίττα στις 5 του Γενάρη το απόγευμα στις 16.00 το απόγευμα.

Η «περιρρέουσα ατμόσφαιρα» οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η διχοτόμηση εμπεδώνεται και συνειδησιακά ενώ οι πολιτικές ηγεσίες προδιαθέτουν για ένα νέο αδιέξοδο στην επόμενη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ.


Ταυτόχρονα η διαχείριση της «μη λύσης» γίνεται πιο δύσκολη λόγω των υδρογονανθράκων της κυπριακής ΑΟΖ και της περιοχής όπως άλλωστε και η ίδια η εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων επίσης.

Εμείς της Πλατφόρμας δηλώνουμε ότι η συμβιβαστική λύση της διζωνικής ομοσπονδίας είναι η αρμόζουσα. Μακρόχρονα η επιβίωση των κυπριακών κοινοτήτων, όλων ενδεχομένως, στην χώρα μας έχει απόλυτη ανάγκη την ειρήνη.

Με την ευκαιρία θυμίζουμε ότι εδώ και λίγες εβδομάδες μερικές δεκάδες νέοι από τις δύο κοινότητες και όχι μόνο, έχουν κάνει «κατάληψη της νεκρής ζώνης» ζητώντας κατάργηση των οδοφραγμάτων και κατάργηση των στρατών. Η παρουσία μας εκεί θα είναι και μια πράξη στήριξης στη συγκεκριμένη προσπάθεια.


Ραντεβού λοιπόν:

Ερχόμενη Πέμπτη πέντε του Γενάρη

Απόγευμα στις 16.00

Τέρμα ΛήδραςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου