6 Απρ 2011

Η τρίτη γενική απεργία - συλλαλητήριο της τ/κ συνδικαλιστικής πλατφόρμας

Η τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα προχωρεί στην 3η γενική απεργία – συλλαλητήριο για το 2011, μεθαύριο Πέμπτη 7/4. Δεν διασπάστηκε τελικά παρά τις διαφορές που υπήρξαν εσωτερικά και διατηρεί κοινό μέτωπο ενάντια στα νεο-φιλελεύθερα οικονομικά μέτρα που με αποικιακό τρόπο προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση του ΑΚΠ της Τουρκίας στη βόρεια Κύπρο. Πέραν από την οικονομική υπάρχει βέβαια και η πολιτική πτυχή των κινητοποίησεων μέσα από το αίτημα για συλλογική πολιτική και πολιτιστική αυτονόμηση της τ/κ κοινότητας από την Άγκυρα κάτι βέβαια που μπορεί να επιτευχθεί ουσιαστικά, όπως κατανοεί η συνδικαλιστική πλατφόρμα, μόνο μέσα από τη διζωνική ομοσπονδιακή επανένωση της χώρας.

Αυτή τη φορά ο πύχης έχει ψηλώσει και γίνεται λόγος και για παραίτηση της κυβέρνησης του τ/κ κόμματος Εθνικής Ενότητας που φαίνεται να επιμένει στην επιβολή των μέτρων. Και το συλλαλητήριο δεν θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ινονού αλλά έξω από την τ/κ βουλή που βρίσκεται (καθόλου τυχαία) απέναντι από την Τουρκική πρεσβεία. Τα τρία κοινοβουλευτικά κόμματα της αντιπολίτευσης (τόσο το κεντροδεξιό ΔΗΚΟ, όσο και τα αριστερά ΡΤΚ και ΤΔΚ) απέχουν αυτή τη φορά αφήνοντας μόνη την εξωκοινοβουλευτική αριστερά να στηρίζει ανοιχτά τον κλιμακούμενο αγώνα των τ/κ εργαζομένων.

Oι διαδηλωτές θα περικυκλώσουν την τ/κ βουλή και θα παραμείνουν για 3 ώρες εκεί. μετά θα στήσουν σκηνές στο κοουλού παρκ οι οποίες θα είναι διαρκείας. 20 από τα 28 συνδικάτα έχουν συμφώνησει σε αυτή την κίνηση. κάθε μέρα έχει αποφασιστεί οι σκηνές να είναι υπό την ευθύνη ενός διαφορετικού συνδικάτου για ένα μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου