12 Φεβ 2011

Αυτή η χώρα είναι δική μας και θα τη διοικήσουμε- Επιστολή τ/κ συνδικαλιστικού κινήματος προς Ερτογάν

7 του Φεβράρη, 2011

Κο Ρετζιέπ Ταγίπ Ερντογάν
Πρωθυπουργό της Τουρκικής Δημοκρατίας

Αγαπητέ κε Ρετζιέπ Ταγίπ Ερντογάν, μη αποδεχόμενος τις διαμαρτυρίες που η κοινότητα μας πραγματοποίησε εξασκώντας τα φυσικά της δημοκρατικά δικαιώματα ενάντια στο οικονομικό και πολιτικό πακέτο μέτρων που της επιβλήθηκε, κατηγορήσατε την κυβέρνηση συνεργατών [σας] αυτής της χώρας και τις δεκάδες χιλιάδες του λαού μας που πλημμύρησαν τους δρόμους.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε αυτούς που προσπαθούν ξανά να εκμεταλλευτούν την πολιτική βούληση των τ/κ ότι η κάθε κοινότητα έχει το δικαίωμα να αυτοδιοικείται και να ζει αυτόνομα και ελεύθερα μέσα στη γεωγραφία της.

Στις δηλώσεις που κάνατε στο Κιργιστάν εκφράσατε ξεκάθαρα την άποψη σας σαν πρωθυπουργού της Τουρκίας, και του κόμματος σας AKP, για τους Τουρκοκύπριους. Πρέπει να σταματήσετε να κρύβεστε πίσω από το Ναι των τουρκοκυπρίων στο δημοψήφισμα του 2004.

Με την εξουσιοδότηση των συνθηκών Εγγύησης και Συμμαχίας με την Κυπριακή Δημοκρατία του 1960, ο τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζιεβίτ πραγματοποίησε την στρατιωτική παρέμβαση στην Κύπρο το 1974 δηλώνοντας ότι ήρθαν να αποκαταστήσουν τη συνταγματική τάξη στην Κυπριακή Δημοκρατία και να φέρουν την ειρήνη όχι μόνο στους Τουρκοκύπριους αλλά και στους Ελληνοκύπριους. Θα θέλαμε να σας ξαναθυμίσουμε αυτή τη δήλωση.

Το ΑΚΠ συνεχίζει την πολιτική της πολιτιστικής και κοινωνικής διάβρωσης της Τουρκοκυπριακής κοινότητας, της εξαθλίωσης των εργαζομένων και της ώθησης τους στη μετανάστευση, χρησιμοποιώντας το τζιαμί και τη θρησκευτική προπαγάνδα.

Δεν αποδεχόμαστε τις ψευδείς δηλώσεις σας ότι ” ο ελάχιστος μισθός ενός δημοσίου υπαλλήλου είναι 10 χιλιάδες τουρκικές λίρες”, καθώς στην πραγματικότητα ο ελάχιστος μισθός ενός δημοσίου υπαλλήλου στη χώρα μας είναι 1540 τουρκικές λίρες. Ενώ κάνατε δηλώσεις υπέρ των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή, αναφερόμενος στις διαδηλώσεις καλέσατε τον πρόεδρο της Αιγύπτου να “ακούσει τη φωνή των δρόμων, να σεβαστεί την κοινότητα”. Στη δική σας περίπτωση όμως δεν σεβαστήκατε τη διαδήλωση στην οποία συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες κόσμου
και την λαϊκή βούληση που εκφράστηκε στους δρόμους, και της επιτεθήκατε χαρακτηρίζοντας την αδιάντροπη.

Παρακολουθούμε με φρίκη τις νεοφιλελεύθερες ισλαμικές πολιτικές του ΑΚΠ προς τον τουρκικό εργαζόμενο λαό, και σαν κοινότητα που ζει σε μια άλλη χώρα δηλώνουμε εκ μέρους των πατριωτικών εργαζομένων μας ότι δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστούν αυτές οι πολιτικές και δεν θα κάνουμε πίσω.

Αυτή η χώρα είναι δική μας, θα την κυβερνήσουμε.

Ειλικρινά
Το συνδικαλιστικό κίνημα

(μετάφραση από τα αγγλικά, ΦΑΛΙΕΣ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου