5 Φεβ 2011

Να γίνει ο αγώνας των Τ/κ αγώνας όλων των Κυπρίων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το τραίνο της αλλαγής διασχίζει την Κύπρο μας



Mε επιβάτες την πλειοψηφία των Τουρκοκυπρίων συμπατριωτών μας με στόχο την αλλαγή σε ότι αφορά τη σχέση τους με την Τουρκία, μια θέση οδυνηρής εξάρτησης με την ούτω καλούμενη μητέρα πατρίδα.


Καταδικάζουμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ερτογάν οι οποίες καταδεικνύουν ότι δεν είναι διατεθειμένος ν’ αφήσει τους Τουρκοκυπρίους ν’ αποφασίσουν για τη δική τους τύχη. Άσε κιόλας που δήλωσε στον Μουπάρακ ν’ αφουγκραστεί τους Αιγυπτίους πολίτες. Ας αφουγκραστεί κι αυτός του Τουρκοκύπριους.


Πρέπει να συνεργαστούμε με τους Τουρκοκύπριους για τη συμφιλιωτική επίλυση του Κυπριακού προβλήματος και να ακούσουμε την κραυγή αγωνίας τους Γενικού Γραμματέα της Τουρκοκυπριακής Συντεχνίας Δασκάλων Σενέρ Ερτζίλ ο οποίος δηλώνει ότι πολλές φορές οι Τουρκοκύπριοι αισθάνονται ως το περιεχόμενο ενός σάντουιτς ανάμεσα στους Ελληνοκύπριους και την Τουρκία.


Μέσα από μια σωστή στάση έναντι των Τουρκοκυπρίων μπορούμε να κάνουμε τον αγώνα των συμπατριωτών μας αγώνα όλων των Κυπρίων.

Μπορούμε να δώσουμε στους αγώνες των Τουρκοκυπρίων Παγκύπριο συνενωτικό νόημα και να δηλώσουμε σ’ επαφή μαζί τους τη θέληση μας για δικοινοτική ομοσπονδιακή επανένωση του νησιού.



Πλατφόρμα Εκπαιδευτικών Ενωμένη Κύπρος, Ελληνοκυπριακό Τμήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου