27 Αυγ 2010

1η Σεπτεμβρίου - Ημέρα Δράσης για Ειρήνη και Επανένωση

«Ενωμένη Κύπρος»

Πλατφόρμα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων Εκπαιδευτικών 26.8.2010

Ενημερωτικό Δελτίο


Φίλες και φίλοι της Πλατφόρμας


Όπως κάθε 1η του Σεπτέμβρη ξεκινάμε την εκπαιδευτική χρονιά με το πρωινό στο σχολείο και το απόγευμα στη δικοινοτική πορεία – συγκέντρωση για Ειρήνη και Λύση – Επανένωση.


Εφέτος η πορεία διοργανώνεται και με τη δική μας βέβαια συμμετοχή από ένα πιο ευρύ σχήμα, την Δικοινοτική Πρωτοβουλία για την Ειρήνη (στην οποία συμμετέχουν η συντριπτική πλειοψηφία των τουρκοκυπριακών συντεχνιών και από ελληνοκυπριακής πλευράς συμμετέχουν εκτός από τους συνήθεις ύποπτους, η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Καθηγητών), την ΠΕΟ και την ΝΤΕΒΙΣ.


Σας καλούμε να φορέσετε όπως και εμείς όσα υπόλοιπα αισιοδοξίας μας απέμειναν για να επιχειρήσουμε ένα δυνατό ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ προς την οποία κατατείνουν ένθεν και ένθεν της γραμμής σημαντικές δυνάμεις.


Ελάτε να φωνάξουμε όλοι μαζί Τουρκοκύπριοι και Ελληνοκύπριοι την επιθυμία μας να συμβιώσουμε μαζί στο κοινό μας σπίτι.


Οι Ελληνοκύπριοι συγκεντρωνόμαστε στη Πλατεία Σολωμού στις 6.45 το βράδυ Τετάρτη 1η του μήνα. Θα περπατήσουμε και θα συναντηθούμε με τους Τουρκοκύπριους που θα πορευτούν από την πλευρά τους στο Λήδρα Πάλας. Εκεί θα ακολουθήσει συναυλία με την Βούλα Κωνσταντίνου, τον Παντελή Θαλασσινό, την Ουμούτ Αλμπαϊράκ, το συγκρότημα Σολ- Ανακταρί και την Δικοινοτική Χορωδία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου