4 Νοε 2009

Με τα βήματά μας ενώσαμε τη Λευκωσία


Με τα βήματά τους ένωσαν την πρωτεύουσα 500 περίπου μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί την Κυριακή, 1η Νοεμβρίου.

Η εκδήλωση άρχισε στις 10.30 το πρωί και ολοκληρώθηκε στη 1.00 το μεσημέρι. Πριν την έναρξη των περιηγήσεων, η κα Ελένη Μαύρου, η κα Καμιναρά και εκπρόσωποι των διοργανωτών προσφώνησαν την εκδήλωση και μια ομάδα παιδιών του Μουσικού Λυκείου Λευκωσίας έπαιξαν και τραγούδησαν κυπριακά τραγούδια στα ελληνικά και στα τούρκικα.

Οι περισσότερες ομάδες επισκέφθηκαν μνημεία και στις δύο πλευρές της Πράσινης Γραμμής. Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν φιλμάκια σχετικά με τη διαφορετικότητα και το ρατσισμό.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχία αυτής της δραστηριότητας και όλους όσοι παρευρέθηκαν και απέδειξαν ότι το μέλλον της Κύπρου δεν μπορεί παρά να είναι η συνύπαρξη και η ειρήνη, ότι τα παιδιά και οι νέοι, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί της Κύπρου μπορούν και πρέπει να είναι μπροστά στον αγώνα για την επανένωση της χώρας μας.

Δείτε το σχετικό αφιέρωμα του προγράμματος ΒΙΖ - ΕΜΕΙΣ:

1 σχόλιο:

  1. Η ενότητα σην δράση φέρνει αποτελεσματα, το εναλλακτικό σχολείο της συμφιλίωσης μπορεί να γίνει πραγματικότητα, αρχη αποτελούν παρόμοιες δράσεις, πέρα απο γραφειοκρατικές εγκυκλίους και εκ των ανω εντολές, στην βάση και στην πράξη. Η τεχνογνωσία υπάρχει, είναι η κοινή μας ιστορία και οι απο αιωνες συνυπαρξη κοινοτητων και πολιτισμων στο αγαπημένο χώρο της Κύπρου.Ας πυκνωσουμε παρομοιες δράσεις σε μικροτερη κλίμακα με μεγαλύτερη διαρκεία.Η άλλη Κύπρος ειναι εφικτή
    Στα βήματα αυτής της πορείας βαδίσαμε την περασμένη Κυριακή.Βήματα Ειρήνης και Ελπίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή