2 Οκτ 2009

ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ – KTOS – KTOEOS


5η Οκτωβρίου 2009 – Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών
”Εκπαιδευτικός, πρόσωπο ποιότητας και δημιουργίας”


Από το 1993 η Διεθνής Εκπαιδευτική Κοινότητα έχει ορίσει την 5η Οκτωβρίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Εκπαιδευτικού.

Η συγκεκριμένη ημέρα είναι αφιερωμένη στον εκπαιδευτικό, την πολύτιμη προσφορά του στην παιδεία και τον πολιτισμό, καθώς και στη στήριξη της κοινωνίας.

Τις δύο τελευταίες δεκαετίες έχει καταγραφεί σημαντική πρόοδος σε παγκόσμιο επίπεδο σ' ό,τι αφορά τη δυνατότητα εκπαίδευσης και πρόσβασης σε σχολείο.

Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα και με στοιχεία της UNESCO, χρειάζονται επιπρόσθετα 18 εκατομμύρια εκπαιδευτικών για να επιτευχθεί η λειτουργία σχολείων στοιχειώδους εκπαίδευσης σε παγκόσμια κλίμακα.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα του Εκπαιδευτικού είναι αφιερωμένη στην ανάγκη να χτίσουμε το μέλλον επενδύοντας στους εκπαιδευτικούς τώρα.

«ΚΤΙΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΩΡΑ!!».

Το σύνολο των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων, παντού στον κόσμο, αξιώνουν την ανάπτυξη ποιοτικών προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, καθώς και ουσιαστικά μέτρα στήριξης των σχολείων. Είναι πεποίθησή μας ότι πρέπει να αποφευχθούν περικοπές στην παιδεία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Οι επενδύσεις στην εκπαίδευση είναι αναγκαίες για τη δυνατότητα απασχόλησης, την οικονομική ανάκαμψη και τη μακροπρόθεσμη ευημερία των πολιτών. Με την ευκαιρία εκφράζουμε την ανησυχία μας για κάποιες αποφάσεις για περικοπές στην παιδεία, που μπορεί να βλάψουν την ουσία της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης και να «σώσουν» μόνο καμμιά δεκαριά χιλιάδες ευρώ.





Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων (Education International – E.I.), με την ευκαιρία της 5ης Οκτωβρίου 2009, αποστέλλει σ' όλους τους μάχιμους εκπαιδευτικούς εγκάρδιους χαιρετισμούς και μηνύματα αναγνώρισης του σημαντικού ρόλου που αυτοί διαδραματίζουν στην αγωγή και στην κατάρτιση παιδιών και ενηλίκων στα πλαίσια της αντίληψης για τη Διά Βίου μάθηση.

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ και οι Τουρκοκυπριακές KTOS και KTOEOS, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα του Εκπαιδευτικού, εύχονται σ' όλους τους συναδέλφους κάθε προσωπική χαρά και επαγγελματική επιτυχία στη σημαντική και σπουδαία τους αποστολή στον κόσμο και την κοινωνία.


Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις της Κύπρου

ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ – KTOS - KTOEOS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου