13 Απρ 2009

Οργανώνουν συλλαλητήριο για την επέτειο του ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν!

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΝΗΣΕΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 5Η ΕΠΕΤΕΙΟ
ΤΟΥ ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
ΚΥΠΡΟΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ



Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες,


Την Παρασκευή 24 Απριλίου στις 7:00 μ.μ. μπροστά στο συρματόπλεγμα της ντροπής στο Λήδρα Πάλας στη Λευκωσία, θα αποτίσουμε ΦΟΡΟ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ στην Επέτειο του ΟΧΙ του Κυπριακού Ελληνισμού ενάντια στο καταστροφικό για την Κύπρο μας Σχέδιο Ανάν.Σας καλούμε όλους εκεί για να διαδηλώσουμε την αποφασιστικότητά μας ότι ΔΕΝ ΘΑ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΜΕ μπροστά στην αλαζονεία του Τούρκου εισβολέα και κατακτητή και ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΕΙΣ στα ανθρώπινα δικαιώματά μας όπως αυτά καθορίζονται από το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.


Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες. Η ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ θα σημάνει και πάλι σύντομα για ολόκληρη την Κύπρο μας. Γιατί φανερός και ξεκάθαρος είναι και τώρα ο κίνδυνος επιβολής μιας άδικης και παράνομης λύσης, μιας λύσης με Παρθενογένεση ενός Πολιτειακού Εκτρώματος που θα ενταφιάζει την εθνική μας καταγωγή, θα καταλύει τη Δημοκρατία, θα τσιμεντώνει τον φυλετικό – ρατσιστικό διαχωρισμό των πολιτών.


Κύπριε συμπατριώτη, εσύ που με την ψήφο σου στο Δημοψήφισμα του 2004 ΔΙΕΣΩΣΕΣ την Κυπριακή Δημοκρατία και την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ σ’ αυτή τη γη, καλείσαι τώρα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΄Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ, να υπερασπιστείς και πάλι τα Δίκαια και τα Δικαιώματά σου.Ελάτε να στείλουμε ένα μήνυμα ότι...απορρίπτουμε κάθε μορφής υποχωρήσεις οι οποίες δεν διασφαλίζουν ή αποκαθιστούν τα δικαιώματά μας.


Το Συλλαλητήριο οργανώνουν δεκάδες Κινήσεις, Σωματεία και Οργανώσεις. Με ζωντανή αγωνιστική μουσική και τη συμμετοχή του μεγάλου κρητικού λυράρη, Πάρη Περισυνάκη. Μαζί μας και μεγάλη αποστολή από την Ελλάδα.


Ας δώσουμε όλοι μαζικά το παρόν μας στο Συλλαλητήριο της 24ης Απριλίου για να προειδοποιήσουμε ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ο περήφανος λαός μας θα δεχθεί ΣΥΓΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΄Η ΟΧΙ ΣΧΕΔΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΝ.


Παρόντες ΟΛΟΙ: Λαός, Κόμματα και Εκκλησία.


Γραφείο Τύπου Συντονιστικής Επιτροπής : τηλ. 22 376046


14 σχόλια:

  1. Τον τελευταίο καιρό ένιωσα πολλές φορές ότι εζούσα 5 χρόνια πριν... τότε πριν τζαι μετά το δημοψήφισμα. Εν που πολλούς που γίνεται προσπάθεια να ζήσουμε ξανά τέτοιες στιγμές...
    Εν νομίζω βέβαια να καταφέρουν τούτοι να κάμουν το συλλαλητήριο που ονειρεύκουνται... που την άλλη, τούτο το συλλαλητήριο είναι ένδειξη της απαρχής της δράσης του απορριπτικού μετώπου ενόψει λύσης/δημοψηφίσματος. Οι δυνάμεις της επανένωσης εννά μείνουν πάλαι τελευταία στιγμή να (αντι)δράσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ ότι δεν πρέπει οι δυνάμεις της επανένωσης να μένουν απαθείς. Πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανόν τους επόμενους μήνες να κληθούμε ν' απαντήσουμε σ' ένα νέο δημοψήφισμα και χρειάζεται συνεχής προσπάθεια για δημιουργία κουλτούρας επανένωσης και λύσης.
    Το συλαλλητήριο δεν μ' ενοχλεί. Αν γίνει θα φανεί πόσο ξεκομμένες από το μέσο πολίτη είναι οι ακραίες φωνές. Πιστεύουν ακόμα στο 76%. Αστε τους να φάνε κι αυτοί τα χαστούκια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. νομίζω πρέπει να αντιδράσουμεν με κάποιον τρόπο. ίσως με παράλληλη εκδήλωση αν μας παίρνει. αλλιώς με κάποιαν αρθρογραφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Pistefkw mallon en nan kallyttera na men tous dwthei ypostash prin ginei kan to sillalitirio tous, ais tous na perithoriopiithoun pou monoi tous afou alopos etsi en na ginei,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νομίζω εν καλά να οργανώσουμε αντι-συλλαλητήριο με σύνθημα:Όχι στη Διχοτόμηση-
    Ναι στην Επανενωμένη Κύπρο.
    Από πότε εκαθιερώθηκε έτσι επέτειος;
    Ως τωρά ήξερα το Όχι του Ελληνικού λαού το 1940!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλαδή τι ακριβώς γιορτάζουν; Ότι ΔΕΝ λύθηκε το κυπριακό ή ότι ΔΕΝ επανενώθηκε η Κύπρος; Δύο ΔΕΝ μας κάνουν μία επέτειο; Μία μέρα είναι, θα περάσει...

    Συμφωνώ με ό,τι έγραψε ο Κάλαρφουλ Μάιντ:

    "χρειάζεται συνεχής προσπάθεια για δημιουργία κουλτούρας επανένωσης και λύσης."

    Οι υποστηρικτές της επανένωσης δεν πρέπει να σιωπούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα οργανα αρκεψαν εσιει τζαιρο. Σιγα σιγα θα ενταθει η προσπαθεια τους σε ολους τους τομεις. Ηδη το Σαββατο εισιεν η Σημερινη αρθρο για τες 'οικονομικες επιπτωσεις' της λυσης. Ξερετε, χρεη δισεκατομμυριων κλπ... Η εφεση τους στον φοβο του κοσμου παλε.. τζαι αλοιμονο αν μας χτυπησει σοβαρα η κριση τον τουρισμο το καλοτζαιρι. Οι δυναμεις της ειρηνης και της επανενωσης οντως πρεπει να αρκεψουν να συσπειρωνουνται. Πρεπει να υπαρξει εμποδιο στον παροξυσμο τουντην φορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εγω προτεινω την καθολου προοδευτικη λυση να τους δερνουμε οπου τους βρισκουμε. Αφου μονο ετσι καταλαβαινουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έμενα η ανακοίνωσης μου θυμίζει λίγο το διάγγελμα του μακαρίτη του Τάσσου Παπαδόπουλλου. Ο μακαρίτης όντως άφησεν απογόνους. Ψήφισα όχι, ότι γιατί με έπεισε ο πρόεδρος αλλά επειδή ήμουν και είμαι σίγουρος ότι τίποτε από το σχέδιο Ανάν δεν θα εφαρμοζόταν.
    Αν σήμερα κάποιοι θέλουν να ξαναθυμηθούν κάποια Ανάσταση( Ανάσταση, Αναστάσιος ... Τάσος)λόγω Πάσχα ας το κάνουν.
    Δεν βλέπω κανένα απολύτως λόγο ξαφνικά να βρεθούμε σε ένα συλλαλητήριο επειδή κάποιοι ξαφνικά ξύπνησαν ένα πρωί και είπαν ... ας κάνουμε και εμείς ένα συλλαλητήριο, έτσι μου είπεν ο παπάς μου ...
    Καλή η καρέκλα... Πολλοί τα λεφτά εμίσησαν, τη δόξαν ουδείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αντί σχολίου
    Εμείς οι όχεντρες
    έχουμε από δυό δόντια με δηλητήριο

    όταν αποφασίσαμε
    να κάνουμε επιτέλους μιά κοινωνία ανθρώπων
    ορίσαμε νά βγάλει ο καθένας μας
    νά τά πετάξει τα δυό του δόντια.

    Πέρασε καιρός
    σε ανακατατάξεις και προσαρμογές
    αλλά κάτι δεν πήγαινε καλά.

    Ανακαλύψαμε πως καθεμιά όχεντρα
    είχε πιά
    καίτρία καί τέσσερα δόντια με δηλητήριο.

    Οι υπόλοιπες
    όσες τους κλέψανε τα δόντια
    χαθήκανε.

    Είπα στο μπάρμπα
    άλλη φορά, άν ξαναποφασίσουμε
    νά πάρει ο ίδιος τά δόντια
    νά τα εξαφανίσειεκ του ασφαλούς.
    Έστω κι αν τον πούνε αντεθνικό, χιλιαστή
    η με άλλο αποτρόπαιο όνομα
    οι όχεντρες

    Παντελής Μηχανικός-1975

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ προβοκατόρικη βρίσκω την "εισήγησή" σου, Ασλάν.

    Ο εθνικισμός συσπειρώνεται και δρα. Ξορκίζουν την πιθανότητα λύσης, τους πιάνει πανικός ακόμα και στο ενδεχόμενο λύσης.

    Θα στηριχτούν και πάλι στην παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση. (Θυμάστε τον Λιλλήκα και τις θεωρίες του για το πλήγμα του τουρισμού; Τον Φωτίου, ως πρόεδρο του ΚΟΤ με τις βαθυστόχαστες ιαχές για τον τουρισμό;)

    Άρα, αυτό που έχουμε ανάγκη είναι να ενημερωθεί ο κόσμος για την Ομοσπονδία και τους κινδύνους της μη λύσης. Το παραμύθι δεν πρέπει να ξαναπεράσει, επειδή οι απόγονοι της άξιας γενιάς του 60 θέλουν να συνεχίσουν να νέμονται τον πλούτο και την εξουσία σε αυτό τον τόπο! Κανεί πιον!

    Ναι , πρέπει οι υποστηρικτές της λύσης να πάρουν πρωτοβουλίες . Να συντονιστούν, να υπάρξουν ομάδες πρωτοβουλίας, να ενημερώσουν, να αντιμετωπίσουν τα "επιχειρήματα" του εθνικισμού. Η λύση είναι θέμα εμπλοκής του λαού στις προσπάθειες και όχι παθητικής αναμονής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πρωτοβουλίες ΝΑΙ και μάλιστα δικοινοτικές
    ομως τι γίνεται με τις αλληλο- θωπείες τις κομματικές;
    Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα; η οι πατάτες είναι
    ελληνικές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πουλημένα άτομα, εννά μας κρίνετε γιατί εψηφίσαμεν όχι στην καταστροφή της Κύπρου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή