10 Απρ 2009

Πώς εκμεταλλεύονται οι εθνικιστές το όνομα και τη θυσία του Καβάζογλου

Μνήμη Καβάζογλου και ο κοινός εχθρός

10/04/2009
ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΜΑΥΡΟΥ


ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ μνημόσυνο για τους δολοφονηθέντες την 11η Απριλίου 1965, από την τουρκική ΤΜΤ, Ντερβίς Αλί Καβάζογλου και Κώστα Μισιαούλη, η αληθέστερη δηλαδή Μνήμη της αλήθειας των δύο θυσιασθέντων ηρωομαρτύρων, δεν είναι οι διαφημιζόμενες κομματικές εκδηλώσεις εκείνων που ο ραγιαδισμός τους οδηγεί σε παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας χάριν «λύσης» «Συνεταιρισμού Δύο Συνιστώντων Στέιτς» με τον πρώην «μουτζαχίντ» του 77 λόχου της ΤΜΤ, συνεργάτη και όργανο των κατακτητών, προϊστάμενο της πολιτικής πτέρυγας του Αττίλα, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ… Το καλύτερο μνημόσυνο για τον Καβάζογλου, για τις αλήθειες για τις οποίες θυσιάστηκε ο Καβάζογλου, αποτελεί η έκδοση και κυκλοφορία, αυτές τις μέρες, του δίγλωσσου βιβλίου «Αιματηρή αλήθεια - Bloody Truth 1955-1974». Θα το διαπιστώσουν όσοι το μελετήσουν: Η πραγματική φύση της πολιτικής και της δράσης των Βρετανών αποικιοκρατών με τους Τούρκους επεκτατιστές εναντίον της Κύπρου, με κύριο όργανό τους την τρομοκρατική ΤΜΤ. Η οποία, από το 1958 κυνηγούσε να δολοφονήσει τον ανυπότακτο Καβάζογλου. Και που γι’ αυτό ο ίδιος εγκατέλειψε τον τουρκομαχαλλά της Ομορφίτας και διέμενε κρυβόμενος στον ελληνικό τομέα της Λευκωσίας. Απ’ όπου αγωνιζόταν ενάντια και στην Τουρκανταρσία του 1963-64. Στενός φίλος, συνεργάτης και σύντροφος - φρουρός του Καβάζογλου, υπήρξε κι ο ηρωικός της νεολαίας του ΑΚΕΛ Μιχαλάκης Κουσουλίδης από το Καϊμακλί. Που αντί να πάει για σπουδές στην Πράγα το 1964, κατετάγη στη νεοσύστατη Εθνική Φρουρά, τοποθετήθηκε στην 31 Μοίρα Καταδρομών και θυσιάστηκε πολεμώντας τους Τούρκους, 7η Αυγούστου 1964, στον Λωρόβουνο της Τηλλυρίας.
Ο ΚΑΒΑΖΟΓΛΟΥ, όπως κι ο δρ. Ιχσάν Αλή, με την ανυπότακτη δράση τους αποκάλυπταν δημόσια τον πραγματικό πρωταίτιο της Τουρκανταρσίας του 1963-64: Την ΤΜΤ. Τη φασιστική, τρομοκρατική και δολοφονική ηγεσία των Τ/κ Κιουτσούκ και Ντενκτάς, όργανα των αποικιοκρατών και των ιμπεριαλιστών. Εκατόν και Ένα φανατισμένα μέλη της ΤΜΤ υπόγραψαν δήλωση με όρκο ότι, θα σκότωναν τον Ιχσάν Αλή και τον Ντερβίς Καβάζογλου. Πέτυχαν, στη δολοφονική ενέδρα της Κυριακής 11ης Απριλίου 1965, να εξοντώσουν τον Καβάζογλου και τον Κώστα Μισιαούλη, στα μπροστινά καθίσματα του αυτοκινήτου τους. Στην κηδεία τους ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος, υπουργός τότε Εργασίας, είπε και τα εξής: «Έζησαν και εργάσθηκαν αδελφωμένοι, για την αδελφοσύνη του λαού μας και πέθαναν αδελφωμένοι, κτυπημένοι από τον κοινόν εχθρόν. Διότι ο κοινός εχθρός Ελλήνων και Τούρκων, είναι ο τουρκικός σωβινισμός και η τουρκική τρομοκρατία» («Χαραυγή» 13.4.1965 και 26.1.2003).

ΕΡΩΤΗΣΗ
Και γιατί, λοιπόν, να μεμφόμεθα τον πρόεδρο των αμερικανο-νατοϊκών ιμπεριαλιστών κ. Μπαράκ Ομπάμα που θέλει να μπήξει την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Σημαιοφόροι της τουρκικής ένταξης δεν είναι, πρώτοι απ’ όλους, οι του νέο-οθωμανισμού νέο-ραγιάδες Αθηνών τε και Λευκωσίας, με τις αυταπάτες και ψευδαισθήσεις τους περί δήθεν εξευρωπαϊσμού της… τουρκικής πολιτικής;

Λάζ.Α.Μαύρος

1 σχόλιο:

  1. εσιει τζαι το χαζιν του ομως να τους θωρεις να γλυφουν τζιαμαι που εφτυναν..που τζαιρος που ο χαφιες του ραδιο πρωτο, ακουεν εκδηλωσεις για τον καβαζογλου τζαι εφκαλεν σπυρκα γιατι επροωθουσαν την επαναπροσεγγιση..τωρα αγαπα τον καβαζογλου..
    η γερημη η αναγκη θωρεις..αφου ελειψαν τα επιχειρηματα, τωρα εν να πιαστει που οτι εβρει..εν τον παιρνει να πει οτι εν ρατσιστης οποτε εν να το παιξει "υπαρχουν τζαι καλοι τ/κ"..που για τουτους τους τυπους πρεπει να εν νεκροι..για να μεν μιλουν..

    σιγα που εσιει τζαι αξιοπρεπεια για να αντραπει..

    π.χ. εν τζαι επερασεν πολλυς τζαιρος που επιαστηκεν ο λ. μαυρος να λαλει ψεματα [στην κουβεντα με τον κατσιαουνη] τζαι να εν αχαπαρος για τους τ/κ αγνουμενους τζαι για την σφαγη στον αγιο βασιλειο..
    αλλα ετσι εν τουτος τζαι η συναπαρτσια του..περιφερει την ημιμαθειαν του σαν δισκο ελεημοσυνης..τζαι αμα νομισει οτι ηβρεν κατι να πει, κορτωνει τζαι αρκεφκει τους τραμπουκισμους..υστερα αμα κοψει μεσα, αμα ασχοληθει κανενας σοβαρα μαζι του τζαι καταλαβει οτι εν τον παιρνει..αλλασει φκιολιν..γλυφει τζιαμαι που εφτυνεν τζαι προσπαθει με το χαζοχαρουμενο στυλ του να πει..εν παρεξηγηση ρε παιθκια..ηταν χιουμορ..εν το εννοουν..

    τωρα αγαπα τους επαναπροσεγγιστες..απλα για να εσιει να λαλει..ωσπου να κοψει μεσα παλε..
    αραγε το 58 εν μονο η τμτ που εθελεν να σκοτωνει αριστερους;
    ατε λαζαρεξ..αν σου το μεταφερει κανενας, προσπαθησε να αποφυγεις την ερωτηση...
    τζαι αρκεψε παλε να πετασσεις βρισιες τζαι κουβεντες του αερα, περκι εν σε παρουν ουλλοι χαπαρι..
    αλλα ποσοι ακροατες/αναγνωστες σου εμειναν πιστοι πκιον; καποτε ακουαν σε πολλοι τζαι επιστευκαν σε.. τζαι επαιζες το τζαι η φωνη της εξουσιας τζαι πε τζαι πε καλα αμφισβητηση με το χακι..ο ντρημ ιδεολογος της εξουσιας..σημερα αλληλοπεριφερεστε με τους κουλιες σαν θεατρο σκιων..

    τζαι μαλλον καταλαβει το... για τουτον μασιεται μιαν με τι ελαλεν η χαραυγη, τζαι τωρα "μανα μου,ζαβαλε μου, τον καβαζογλου"..


    τζαι μιαν τζαι μιλουμεν για ανεμολυλους...εν οπως την σχεση μερικων με την κυπριακη δημοκρατια τζαι την σημαια της..καποτε εσιηζαν την, σημερα τυλιουνται την..

    τζαι ινταλως του λειπει ο ντεκτας του λ. μαυρου α;..φαινεται που μιλλια..συρνει λεξουες ποτζει ποδα περκει κρατησει αποβαλκωμενους οσους ηλιθιους τον πιστευκουν ακομα..φταιει ο ταλατ τωρα..γιατι ενεν ο ντεκτας..
    εσιει πατο η ξεφτιλα;...
    μπορει να πει ο λαζαρος μαυρος ποιοι ευχονταν να ειναι καλα ο ντεκτας για να απορριπτει τα σχεδια λυσης;

    αλλα πε μου αν εισιεν αντροπην ηταν να εν τουτος πο' νι;..οποτε ας καμωμεν χαζιν..να δουμεν τι αλλο θα αγαπησουν οι οπαδοι της χουντας..
    που υστερα βεβαια, αλλαξαν..

    "φαν των ανεμομυλων"

    ΑπάντησηΔιαγραφή