10 Φεβ 2009

Σενάρια συνωμοσίας βλέπει ο Υπουργός Παιδείας


10/02/2009
"Η Σημερινή"
ΤΗΣ ΑΝΤΡΗΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ

Για σενάρια συνωμοσίας κάνει λόγο ο Υπουργός Παιδείας Αντρέας Δημητρίου σχετικά με το σάλο που επικρατεί γύρω από το θέμα της Ιστορίας. Ο Υπουργός έστειλε χθες σαφές μήνυμα προς όσους τον κατηγορούν αναφέροντας ότι: «Ορισμένοι κύκλοι επιμένουν να ψεύδονται κατασκευάζοντας σενάρια συνωμοσίας που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αυτά τα χρόνια θυμίζουν την ίδια επίθεση που οι κύκλοι αυτοί έκαναν πριν από μερικά χρόνια εναντίον της ίδρυσης του Πανεπιστημίου Κύπρου». Ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε παράλληλα ότι επιχειρείται ο εκσυγχρονισμός της εκπαίδευσης σε όλα τα μέτωπα με τη βοήθεια των κορυφαίων εκπροσώπων της ελληνικής επιστήμης, προσθέτοντας ότι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση είναι ανάγκη των καιρών και της κοινωνίας που θα αναβαθμίσει και θα ενισχύσει την παρουσία του ελληνικού πολιτισμού στην Κύπρο, την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. «Προχωρούμε σταθερά στον εκσυγχρονισμό της παιδείας μας, χωρίς να πτοούμεθα από τις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και της συρρίκνωσης του Ελληνισμού», κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρίου.
Ο Ν. Τορναρίτης
Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας Νίκος Τορναρίτης δήλωσε χθες ότι η ευθύνη ακέραια βαραίνει τον Υπουργό Παιδείας για την κατάσταση που επικρατεί στους κόλπους της εκπαίδευσης. «Στον ένα χρόνο διακυβέρνησης Χριστόφια ασήμαντα έχουν γίνει σε ό,τι αφορά την προώθηση της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης, όπως η αξιολόγηση εκπαιδευτικών μονάδων και εκπαιδευτικών, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, η αυτονόμηση των σχολικών μονάδων», πρόσθεσε ο κ. Τορναρίτης.
Η ΣΕΚ
«Οι οποιεσδήποτε αλλαγές στον τομέα της παιδείας και του εκπαιδευτικού συστήματος θα πρέπει να είναι προϊόν επιστημονικής μελέτης και όχι αποτέλεσμα επιβολής κομματικών θέσεων και φιλοδοξιών», αναφέρει σε χθεσινή ανακοίνωσή της η ΣΕΚ. «Η ΣΕΚ τονίζει», προστίθεται στην ανακοίνωση, «πως οι δυσκολίες και τα εμπόδια που παρεμβάλλονται στην επαναπροσέγγιση και συμβίωση των δυο κοινοτήτων δεν οφείλονται στο περιεχόμενο της ελληνικής παιδείας μας, η οποία πρέπει να παραμείνει ελληνική, αλλά στη συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου από τον Αττίλα και την εδώ παρουσία του τουρκικού στρατού». «Σε τούτες τις πολύ κρίσιμες στιγμές για το μέλλον της ημικατεχόμενης μας πατρίδας», καταλήγει η ανακοίνωση, «η ΣΕΚ καλεί όλους τους φορείς του τόπου, πολιτικούς και κοινωνικούς, να επιδείξουν σύνεση, νηφαλιότητα και προπαντός αυτογνωσία, θέτοντας τα εθνικά ζητήματα υπεράνω ιδιοτελών συμφερόντων και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων», καταλήγει η ανακοίνωση.
Το ΕΥΡΩΚΟ
Σε ανακοίνωσή του το Ευρωπαϊκό Κόμμα αναφέρει ότι οι διακηρύξεις περί εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης αποδείχτηκαν κενές περιεχομένου και πρόφαση για επανασυγγραφή της Ιστορίας, η οποία σκοπεύει στη δικαίωση διαχρονικών θέσεων της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, αλλά και στη μείωση των αντιστάσεων του Κυπριακού Ελληνισμού στο σοβαρό ενδεχόμενο κατάθεσης καταστροφικής πρότασης λύσης του Κυπριακού. Το Ευρωπαϊκό Κόμμα καλεί τον Υπουργό Παιδείας «να αναλογιστεί τις συνέπειες, των υποτελών στις εντολές του ΑΚΕΛ, ενεργειών του και να αλλάξει κατεύθυνση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου