9 Φεβ 2009

Δικαιολογεί τ’ αδικαιολόγητα

09/02/2009

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΠΑΠΑΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Με επιστολή της που έστειλε στα ΜΜΕ μετά από 48 ώρες αμηχανίας, η φιλόλογος προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών της και εξαπολύει επίθεση εναντίον της «Σημερινής» και των καναλιών ΡΙΚ και MEGA. Στις δικαιολογίες της η φιλόλογος ισχυρίζεται μεταξύ άλλων:
*. Το ερωτηματολόγιο ετοιμάστηκε από τους ίδιους τους μαθητές της Κοινωνιολογίας, μετά από πέντε δίωρα διαθεματικά μαθήματα που παρακολούθησαν και είναι ακόμη υπό διαμόρφωση, και το θέμα της έρευνας το επέλεξαν οι ίδιοι οι μαθητές.
*. Είναι υπό διαμόρφωση (αφού για κακή τους τύχη δεν δόθηκε σε κανένα μαθητή του σχολείου) αλλά βρισκόταν στην κατοχή τη δική μου και των δέκα μαθητών που το εκπόνησαν. Ποιος, αλήθεια, τους το έδωσε όλους αυτούς τους καλά πληροφορημένους; Ποιος τους πληροφόρησε λάθος ότι δόθηκε στους μαθητές της Γ' Λυκείου; Γιατί δεν περίμεναν να δουν αν το τελικό κείμενο θα ήταν αυτό που αυτοί δημοσίευσαν;
* Το ερωτηματολόγιο δεν δόθηκε σε κανένα μαθητή (αλλά εσείς το δημοσιεύσατε στο ευρύ κοινό και σας ευχαριστώ) γιατί είναι υπό διαμόρφωση.
* Το ερωτηματολόγιο το ετοίμασαν οι ίδιοι οι μαθητές και εγώ θα συζητήσω μαζί τους αν πρέπει να αλλάξω κάτι.

Βαρνάβα: Ευθύνη στην καθηγήτρια
Επίσης, η κ. Χαραλάμπους επιτίθεται και εναντίον του βουλευτή της ΕΔΕΚ Γιώργου Βαρνάβα, ο οποίος έκανε δηλώσεις επί του θέματος. «Πώς, κύριε βουλευτά, δίνεις συνέντευξη για γεγονός που δεν έγινε, για κείμενο που είναι υπό διαμόρφωση ακόμα, για κείμενο που οι ίδιοι οι μαθητές έγραψαν και διαμόρφωσαν, και ποιος σε πληροφόρησε γι' αυτό»; ερωτά η κ. Χαραλάμπους, αποποιούμενη γι' άλλη μια φορά των ευθυνών της.
Ο βουλευτής, απαντώντας στην επίθεση που δέχθηκε από την κ. Αβραάμ και με την πείρα του εκπαιδευτικού, της δίνει σκληρή απάντηση μεσω της «Σ»:
«Κατ’ αρχήν», δηλώνει ο κ. Βαρνάβας, πληροφορήθηκα το θέμα από τη «Σημερινή». Και πρόσθεσε. «Από τη στιγμή που η καθηγήτρια ανέλαβε την έρευνα, όφειλε να κατευθύνει τα παιδιά προς την ορθή κατεύθυνση. Εάν το ερωτηματολόγιο χρειαζόταν επεξεργασία, η καθηγήτρια όφειλε να κάνει διευθετήσεις, ώστε να μη φύγει από την τάξη. Το γεγονός ότι το ερωτηματολόγιο διέρρευσε εκτός τάξης, και ήταν υπό την επίβλεψή της, την ευθύνη φέρει η ίδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου