22 Φεβ 2009

Ο ανιστόρητος βουλευτής

22/2/2209
"Πολίτης"
Λουκά Χαραλάμπους

Η πολιτική υποκρισία είναι "αρετή" που χαρακτηρίζει πολλούς από τους πολιτικούς μας. Το χειρότερο είναι ότι αυτό το πρόβλημα όχι μόνο δεν περιορίζεται με την πάροδο του χρόνου, αλλά αντιθέτως μεγαλώνει. Οι νεότεροι στην ηλικία πολιτικοί μας αντί να παρουσιάζονται βελτιωμένοι σε σχέση με τους παλαιότερους, αντιθέτως είναι χειρότεροί τους. Είναι θλιβερή αυτή η διαπίστωση. Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα είναι σήμερα το πιο αποκρουστικό παράδειγμα αυτής της πραγματικότητας. Έχει ξεπεράσει τον Κουλία και τον Πιττοκοπίτη. Η πολιτική συμπεριφορά του μας δίνει την πιο κωμική περίπτωση μέσα στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Έχει υπερβεί κάθε όριο. Τις τελευταίες βδομάδες όλη η Κύπρος γέλασε με τα ψευτοπατριωτικά καμώματά του σε βάρος της διευθύντριας του γυμνασίου Ριζοκαρπάσου. Έφτασε στο σημείο να λέγει χοντροκομμένα ψέματα για αισχρές φράσεις που δήθεν υπήρχαν μέσα σε κάποια θεατρικά έργα. Και αντί να κρυφτεί τουλάχιστον, μέχρι να ξεχαστεί η γκάφα του, βγήκε πάλι στο προσκήνιο δύο φορές αυτή τη βδομάδα. Εξεμάνη διότι ο "Πολίτης" ειρωνεύτηκε την πολιτική υποκρισία του. Ενώ δηλαδή έχει εκστρατεύσει κατά της Αγγλικής Σχολής διότι τάχα επιχειρεί "αφελληνισμό" των παιδιών, ενώ υβρίζει όσους υποστήριξαν το σχέδιο του ΟΗΕ το 2004 ότι "τα πήραν" από τους Αμερικανούς και ενώ μιλά για "αμερικανόφερτα ιδρύματα", ο ίδιος, όπως αποκαλύφθηκε, στέλνει τα παιδιά του στην Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας, δηλαδή ένα αγγλόφωνο σχολείο! Τόσο πολύ λατρεύει την ελληνική γλώσσα και την ελληνική εκπαίδευση.
Τo βράδυ της Δευτέρας ο συμπαθής βουλευτής ξανακτύπησε. Κατά τη διάρκεια συζήτησης στην τηλεόραση κατήγγειλε με φωνή τρέμουσα από πατριωτισμό ότι ένας αριστερός ομιλητής στην Αγγλική Σχολή είπε πως το 1963 δημιουργήθηκε ένας στρατός για να επιβάλει τα "13 σημεία" του Μακαρίου. "Ποιος ήταν αυτός ο στρατός;"

Βρυχήθηκε. Και πρόσθεσε "Τα 13 σημεία ήταν του Μακαρίου. Τι εννοεί αυτός ο κύριος; Έκαμε στρατό ο Μακάριος";

Ο κ. Βαρνάβα είναι φοβερά άσχετος και ανιστόρητος. Μα δεν έχει ακούσει για την οργάνωση "Ακρίτας", της οποίας ο Μακάριος ήταν ο "αόρατος" αρχηγός, όπως αποκάλυψε ο "επιτελάρχης" της κ. Χρ. Χριστοδούλου; Δεν έχει διαβάσει το περίφημο έγγραφο που έγραψε ο υπαρχηγός του μακαρίτης Τάσος Παπαδόπουλος; Ξεκάθαρα εκεί ομολογείτο ότι ο Μακάριος θα προχωρούσε σε "μονομερή" κατάργηση των συμφωνιών του 1960 και μάλιστα "δυναμικώς". Προχωρούσε μάλιστα και έγραφε ότι αυτή η ενέργεια θα γινόταν με τη βοήθεια της αστυνομίας και "φιλικών στρατιωτικών δυνάμεων". Δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ ο κ. Βαρνάβα να μάθει ποιες ήταν αυτές οι φιλικές στρατιωτικές δυνάμεις, ή μήπως είναι τόσο αδαής που αγνοεί εκείνο το σχέδιο; Άρα έχει δίκαιο ο αριστερός ομιλητής της Αγγλικής Σχολής. Ο Μακάριος δημιούργησε "φιλικό" στρατό, τον οποίο χρησιμοποίησε με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. Ο ανιστόρητος βουλευτής της ΕΔΕΚ, αντί να παριστάνει τον προστάτη της ιστορικής αλήθειας κάμνει καλά να κάτσει να τη μάθει για να μην αυτογελοιοποιείται μέσα στους τηλεθαλάμους του ΡΙΚ, ωρυόμενος ότι ο Μακάριος (o "αόρατος αρχηγός") δεν είχε στρατό. Άλλωστε είναι απλό. Αν δεν υπήρχε αυτός ο στρατός (εγώ τον είδα με τα μάτια μου) ποιος έριξε τους Τουρκοκύπριους μέσα στα πηγάδια στη Μακεδονίτισσα; Νομίζεις πως έπεσαν μόνοι τους μέσα στους λάκκους κύριε βουλευτά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου