24 Νοε 2011

Η φλόγα της ελευθερίας ζωντανεύει τη νεκρή ζώνη

Η φλόγα της ελευθερίας ζωντανεύει τη νεκρή ζώνη

Μέσα σε ένα απαισιόδοξο σκηνικό αναφορικά με την λύση του Κυπριακού και μια πορεία της οικονομίας προς το χάος, μια φλόγα αγώνα για ελευθερία και επανένωση φέγγει στο πέρασμα Λήδρας – Λοκματζή.

Εδώ και μέρες πολλοί νέοι και νέες από τις δύο μεγάλες κυπριακές κοινότητες και όχι μόνο έχουν καταλάβει τη περιοχή ζητώντας να μην υπάρχουν σύνορα και απαιτώντας λύση και ειρηνική επανένωση της Κύπρου. Η όλη προσπάθεια ξεκίνησε πρώτα με μια εβδομαδιαία παρουσία το βράδυ του Σαββάτου και εξελίχτηκε σε συνεχή από το περασμένο Σάββατο.

Το δικοινοτικό αυτό κίνημα είναι εμπνευσμένο από το διεθνές κίνημα των αγανακτισμένων που καταλαμβάνουν τους δρόμους και τις πλατείες ζητώντας δικαιοσύνη σε διάφορες πόλεις του κόσμου και αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως μέρος του. Είναι ένα κίνημα ζωντανό, νεανικό και χαρούμενο, προφανώς ανένταχτο και μέρος της πολύ νέας γενιάς. Τέτοιες προσπάθειες οικοδομούν ξανά την ελπίδα και κυοφορούν ενδεχομένως νέες προτάσεις στο γερασμένο έως και απολιθωμένο πολιτικό σύστημα. Γεννιέται άραγε ένα καινούργιο δικοινοτικό κίνημα; Πάντως μέχρι στιγμής οι καταληψίες κατάφεραν να αντισταθούν στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών να τους διώξουν. Διοργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις πολιτιστικές κυρίως και αυξάνονται καθημερινά.

Έχουν φυσικά αμέριστη την στήριξη της οργάνωσης μας

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στη σημερινή ανένταχτη νεολαία!
    Πάντως κάτι τέτοια σε κάνουν να θες να σχίσεις τα χαρτιά σου (πτυχία, βιβλία κλπ))ως διανοούμενος, αφού σε κάνουν να νοιώθεις ότι τερματίζεις δεύτερος και καταϊδρωμένος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή