2 Οκτ 2011

Κόντρα στις φωνές του παραλόγου

Πλατφόρμα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων Εκπαιδευτικών

1 Οκτωβρίου 2011


Ενημερωτικό ΔελτίοΠαρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 17.30 τέρμα Λήδρας

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες
Φίλοι και φίλες της Πλατφόρμας

1) Η φετινή χρονιά αρχίζει μέσα σε κλίμα αναταραχής σε σχέση με τα εργασιακά κεκτημένα του κλάδου.
Υπάρχει παράλληλα η ένταση και το πολεμικό κλίμα που σχετίζεται με τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ και τις αντιδράσεις από την Τουρκία.
Η Πλατφόρμα μας , Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, είμαστε ταγμένοι ενάντια σε οποιασδήποτε πολεμικές ιαχές και καλούμε σε κινητοποίηση τις δυνάμεις της ειρήνης για να φωνάξουμε πιο δυνατά « Όχι στον πόλεμο ναι στην ειρηνική λύση - επανένωση της χώρας μας».
2) Την 1η του Σεπτέμβρη, μέρα της ειρήνης δεν έγινε δυνατόν να οργανώσουμε όπως και πέρυσι με τις εργατικές συντεχνίες το φεστιβάλ ειρήνης στη νεκρή ζώνη του Λήδρα Πάλας λόγω κωλυσιεργίας της δύναμης του ΟΗΕ. Στήσαμε ωστόσο στα γρήγορα μια συγκέντρωση μερικών εκατοντάδων ατόμων μπροστά από το Λήδρα Πάλας και διαμαρτυρηθήκαμε κιόλας για την συγκεκριμένη συμπεριφορά του ΟΗΕ.
3) Μαζί με τα περισσότερα κόμματα της Αριστεράς , τις συντεχνίες και άλλες οργανώσεις από τις δύο κοινότητες οργανώνουμε ένα μεγάλο αντιπολεμικό δικοινοτικό φεστιβάλ στις 7 Οκτωβρίου ημέρα Παρασκευή στο πάρκο της ειρήνης πίσω από το κτίριο της Βουλής.
Θα προηγηθεί πορεία. Εμείς μαζί με τη δικοινοτική πρωτοβουλία ειρήνης και τις τουρκοκυπριακές συντεχνίες και οργανώσεις θα συγκεντρωθούμε στο τέρμα Λήδρας στις 17.30 -18.00μμ .Μόλις περάσουν όλοι οι Τουρκοκύπριοι θα πορευθούμε στην Πλατεία Ελευθερίας και από κει στο πάρκο της ειρήνης.
Αξίζει τον κόπο να μη βαρεθούμε να περπατήσουμε τώρα για να μη τρέχουμε , (επιτρέψετε τον κυνισμό), ύστερα. Οι φωνές της λογικής πρέπει να ακουστούν πιο δυνατά από τις φωνές του παραλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου