6 Μαΐ 2011

«Τα χρώματα της ενωμένης Λευκωσίας» («United Colours of Lefkosia»)

Η μη-κυβερνητική οργάνωση για τη νεολαία, Νεολαία για Ανταλλαγή και Κατανόηση Κύπρου (Youth for Exchange and Understanding Cyprus) και η Πλατφόρμα Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων Δασκάλων«Ενωμένη Κύπρος» (G/C and T/C Teacher’s Platform:United Cyprus), διοργανώνουν στις 8 Μαΐου 2011, στη Λευκωσία κυνήγι θησαυρού με τίτλο «Τα χρώματα της ενωμένης Λευκωσίας» («United Colours of Lefkosia»).


Η εκδήλωση ξεκινά στις 14:30 - 15:00 με τις εγγραφές, συνεχίζεται στις 15:00-19:00 με την επίσημη έναρξη και διεκπεραίωση της δράσης, ενώ ολοκληρώνεται στις 19:30 με την ανάδειξη των νικητών και το πάρτι για το κλείσιμο της εκδήλωσης. Η νικήτρια ομάδα θα λάβει το πρώτο βραβείο των 400 ευρώ, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη και τρίτη θέση θα λάβουν τα βραβεία των 200 και 100 ευρώ αντίστοιχα.Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια του διημέρου εγκαινίων του Σπιτιού της Συνεργασίας (Home for Cooperation). Το Σπίτι της Συνεργασίας, μια πρωτοβουλία του Ομίλου Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας θα λειτουργήσει ως Εκπαιδευτικό, Ερευνητικό και Πολιτιστικό κέντρο στο όποιο στεγάζεται ο Όμιλος Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας. Στο «Home for Cooperation», βρίσκεται στην ελεγχόμενο από τα Ηνωμένα Έθνη ζώνη (απέναντι από το ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας).


«Τα χρώματα της ενωμένης Λευκωσίας» πρόκειται ουσιαστικά για μια δραστηριότητα κυνήγι θησαυρού που έχει σκοπό να φέρει μαζί Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους αλλά και άτομα άλλων εθνικών κοινοτήτων της Κύπρου για να εξερευνήσουν την εντός των τειχών Λευκωσία. Οι συμμετέχοντες, που θα είναι χωρισμένοι σε ομάδες, θα πρέπει να κινηθούν με εξυπνάδα και ταχύτητα και με αντίπαλο το χρόνο, για να επιλύσουν τους γρίφους και τις δοκιμασίες που θα τους ανατεθούν και να περάσουν από 7 σημεία κλειδιά της Λευκωσίας, συλλέγοντας από το καθένα ένα χρώμα του ουράνιου τόξου. Νικήτρια θα είναι η ομάδα που θα καταφέρει πρώτη να μαζέψει όλα τα χρώματα του Ουράνιου Τόξου για να σχηματίζει την Πολύχρωμη Λευκωσία, την οποία χαρακτηρίζει ένα μοναδικό πάντρεμα διαφορετικότητας!


Το κυνήγι θησαυρού έχει ως κύριο στόχο να ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να επισκεφθούν και να εξερευνήσουν ολόκληρο το ιστορικό κέντρο της πόλης τους, να μάθουν περισσότερα για την ιστορία της εξερευνώντας μνημεία – σταθμούς σε ένα κλίμα αλληλοκατανόησης και αλληλοαποδοχής, έχοντας ταυτόχρονα μια όμορφη, δημιουργική και ιδιαίτερα διασκεδαστική μέρα.


Η δράση αυτή χρηματοδοτείται από Μικρών Χορηγιών του προγράμματος “ENGAGE: Συμβάλλουμε Ενεργά για την Ειρήνη” το οποίο υλοποιείται από το Κέντρο ΣτήριξηςMη-Κυβερνητικών Οργανώσεων (NGO Support Center) και το Management Centre και στηρίζεται από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP-ACT). Το “ENGAGE” στηρίζει δραστηριότητες που προωθούν το διάλογο και τη συζήτηση αναφορικά με θέματα σχετικά με τη διαδικασία της ειρήνης ή τη συμφιλίωση γενικότερα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη συντονιστική ομάδα επικοινωνίας της δράσης, Νικολέτα Ζαμπά στο nicoletazamba@live.comThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ή τη Ζωή Καβαλτζή στο τηλέφωνο +357 96494139 και zoekaval@yahoo.grThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

ΧΡΟΝΟΣ:
Κυριακή, 8 Μαΐου, 2011
Ώρα: 14:30 - 15:00 (Εγγραφές)

ΧΩΡΟΣ:
Σπίτι της Συνεργασίας (Home for Cooperation)
Οίκημα Ομίλου Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας
Απέναντι από το ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας
ΛευκωσίαΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: +357 96494139
nicoletazamba@live.comThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
zoekaval@yahoo.grThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου