21 Απρ 2011

Δεν θα περάσει ο φασισμός, δεν θα περάσει η διχοτόμηση

Ποτέ Ξανά



Σαν σήμερα πριν 44 χρόνια, την 21η Απριλίου του 1967, οι συνταγματάρχες κατέλαβαν την εξουσία και κατάργησαν τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Εφτά χρόνια αργότερα, στις 15 Ιουλίου του 1974, η χούντα οργάνωσε και, με τη συνεργασία φιλοχουντικών, ακροδεξιών οργανώσεων στην Κύπρο, εκτέλεσε το πραξικόπημα που προκάλεσε την τουρκική εισβολή και την ντε φάκτο διχοτόμηση του νησιού.
Σήμερα, 37 χρόνια μετά το μεγάλο έγκλημα κατά του κυπριακού λαού και της Κυπριακής Δημοκρατίας, νέες ακροδεξιές οργανώσεις, με ηγέτες γνωστούς για την δράση τους την εποχή της ΕΟΚΑ Β’ και του πραξικοπήματος, απαιτούν το κλείσιμο των οδοφραγμάτων… των ιδίων οδοφραγμάτων που έκτισε ο τουρκικός στρατός και διατηρούσε κλειστά για δεκαετίες το ντενκτασικό κατεστημένο.
Στο όνομα του «αντικατοχικού» αγώνα και του «πατριωτισμού», η κυπριακή ακροδεξιά, που προκάλεσε τη διχοτόμηση, διεκδικεί τώρα την εδραίωση και τη νομιμοποίησή της. Ο ρατσιστικός λόγος των νεοφανών, ακροδεξιών οργανώσεων που καλλιεργεί το φυλετικό μίσος δεν στρέφεται μόνο κατά των ξένων αλλά και κατά των Τουρκοκυπρίων, δημιουργώντας ένα πολιτικό κλίμα που καθιστά πιο δύσκολη την ειρηνική λύση του Κυπριακού και την επανένωση της Κύπρου.
Οι ίδιες οργανώσεις δεν περιορίζονται, όμως, μόνο στα λόγια. Οι ξυλοδαρμοί μεταναστών, οι βίαιες επιθέσεις και το μαχαίρωμα Τουρκοκυπρίου στην Λάρνακα, οι επιθέσεις κατά νεαρών ατόμων μόνο και μόνο επειδή αποκλίνουν στην εμφάνιση και την ενδυμασία από το σύνηθες, ο πρόσφατος, βίαιος ξυλοδαρμός ηλικιωμένου λαχειοπώλη επειδή τόλμησε να διαφωνήσει με τις αντιλήψεις των μελανοχιτώνων φασιστικής οργάνωσης αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.
Με ανησυχία παρατηρούμε ότι υποψήφιοι βουλευτές κάποιων κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και παράγοντες του εκκλησιαστικού κατεστημένου, με τις δηλώσεις και τις πράξεις τους προσφέρουν πολιτική κάλυψη στη φασιστική δράση ενώ ταυτόχρονα στοχοποιούνται και διώκονται αντιφασίστες ακτιβιστές. Καλούμε τους υποψήφιους βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εγκαταλείψουν ψηφοθηρικές πρακτικές και λαϊκισμούς που ενισχύουν τις ακροδεξιές οργανώσεις.
Ο φασισμός δεν είναι παιγνίδι. Η ανοχή του εγκλήματος είναι έγκλημα.
Δεν θα περάσει ο φασισμός, δεν θα περάσει η διχοτόμηση.

20.04.2011 - Αντιφασιστική Πρωτοβουλία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου