20 Φεβ 2011

Για να σπάσουμε την απογοήτευση και τη αμηχανία, όλοι μαζί στη Λήδρας.

«Ενωμένη Κύπρος»

Πλατφόρμα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων Εκπαιδευτικών
Ελληνοκυπριακό Τμήμα

Φίλοι και φίλες της Πλατφόρμας

Οι νέες μεγάλες κινητοποιήσεις των Τουρκοκυπρίων δίνουν σε μας και σ’ αυτούς, μια τελευταία δυνατότητα για λύση του Κυπριακού χωρίς διχοτόμηση και δύο κράτη। Οι απεργίες και πορείες τους δείχνουν τη δύναμη τους αλλά ας μη γελιόμαστε δείχνουν ταυτόχρονα και την αγωνία τους για την ύπαρξη τους ως κυπριακής οντότητας. Εναντιώνονται στην καταθλιπτική παρουσία της Τουρκίας και μας διαμηνύουν ότι « μόνη τους λύση είναι ή λύση». Μας δηλώνουν ταυτόχρονα ότι αυτή την ταυτότητα θέλουν να τη διαφυλάξουν όχι μόνο από την Τουρκία αλλά και από μας οι οποίοι επίσης δεν τους σεβαστήκαμε όταν είχαμε την ισχύ με το μέρος μας. Αλλά και για μας, για όσους από μας μπορούμε να φανταστούμε πόσο δύσκολη θα είναι η επιβίωση μας ως ελληνοκυπριακή κοινότητα σε λίγες δεκαετίες με τη μισή χώρα αφομοιωμένη από την Τουρκία, « μόνη μας λύση είναι ή λύση».

Η συγκέντρωση του Σαββάτου ήταν μια πρώτη προσπάθεια να ευθυγραμμίσουμε το βήμα μας ως Ελληνοκύπριοι με το νέο μαζικό ξεσηκωμό των Τουρκοκυπρίων συμπατριωτών μας. Στο παρελθόν η μια κοινότητα προσπάθησε να καταστρέψει και να εξαφανίσει ακόμα την άλλη. Τώρα είναι η ώρα της συνεργασίας. Οι Τουρκοκύπριοι ζητούν με τους αγώνες τους « δικαίωμα ύπαρξης». Η ύπαρξη τους έχει άμεση σχέση και με τη δική μας. Η ιστορία μας δίνει ακόμα μια ευκαιρία να επιχειρήσουμε να εργαστούμε σε κοινό δικοινοτικό μέτωπο ενάντια στη διχοτόμηση. Για να ενώσουμε τη χώρα μας πρέπει να ενώσουμε τους αγώνες μας. « Μαζί μπορούμε - τώρα είναι η σειρά μας».

Η επόμενη ακόμα μαζικότερη κινητοποίηση των Τουρκοκυπρίων είναι στις 2 του Μάρτη, μέρα Τετάρτη. Την ίδια μέρα το απόγευμα δίνουμε και μεις ραντεβού στο τέρμα της Λήδρας για να δηλώσουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας ζητώντας άμεση λύση του Κυπριακού. Καλούμε τους υποστηριχτές της λύσης να διαδώσουν την πληροφορία. Για να σπάσουμε την απογοήτευση και τη αμηχανία όλοι μαζί στη Λήδρας.

Τετάρτη 2 Μαρτίου στις 4.30 το απόγευμα όλοι στο τέρμα της Λήδρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου