8 Δεκ 2010

Εγκαίνια της κυπριακής ταινιοθήκης και της φωτογραφικής έκθεσης του Πανίκου Χρυσάνθου "Ωδή στην Μελάντρα"

ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΑΘΟΥΣΑ, επαρχία Πάφου

11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010, 4:30 μ.μ.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΛΑΘΟΥΣΑΣ (παλιό σχολείο του χωριού)



Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΥΛΙΚΙΩΤΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ, ΑΝΟΙΓΩΝΤΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΚΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ «ΩΔΗ ΣΤΗ ΜΕΛΑΝΤΡΑ».



Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ είναι ένα σωματείο το οποίο δραστηριοποιείται στο χώρο του κινηματογράφου. Συγκεντρώνει και συντηρεί ταινίες, φωτογραφίες και αφίσες ταινιών, dvd, βιβλία και κριτικές, και διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή στην Κύπρο. Οι περίπου 600 ταινίες της - 35 μ.μ. - φυλάγονται στο Πολιτιστικό της Κέντρο στο χωριό Πελαθούσα. Στεγάζεται σε 3 τουρκοκυπριακά σπίτια και στο παλιό σχολείο του χωριού, τα οποία παραχωρήθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών, και επιδιορθώθηκαν με τη βοήθεια νεαρών εθελοντών.



Με την ευκαιρία των εγκαινίων ανοίγει η έκθεση ΩΔΗ ΣΤΗ ΜΕΛΑΝΤΡΑ, φωτογραφίες και αποσπάσματα ταινιών που έχουν σχέση με την εγκατάλειψη των χωριών μας – λόγω του πολέμου – καθώς και τη νοσταλγία για τη ζωή που αφήσαμε πίσω μας. Έχουν προσκληθεί και αναμένεται να παρευρεθούν Τουρκοκύπριοι κάτοικοι της Πελαθούσας, της Μελάντρας, του Ζαχαρκά και του Ιστιντζιού, οι οποίοι έχουν φωτογραφηθεί συστηματικά από τον Πανίκκο Χρυσάνθου τα τελευταία 30 χρόνια.



Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πανίκκο Χρυσάνθου στο 99-434923, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση artimages@cytanet.com.cy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου