28 Οκτ 2010

Όχι στο σχολείο της διχοτόμησης, ναι στο σχολείο της συμφιλίωσης

«Ενωμένη Κύπρος»
Πλατφόρμα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων Εκπαιδευτικών

25.10.10


Ενημερωτικό Δελτίο


Φίλοι και φίλες της Πλατφόρμας
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Οι δραστηριότητες του επαναπροσεγγιστικού κινήματος ξανάρχισαν μετά το Καλοκαίρι με μια μαζική πορεία και συγκέντρωση την 1η Σεπτεμβρίου, την μέρα της ειρήνης.
Η πλατφόρμα των εκπαιδευτικών «Ενωμένη Κύπρος» συμμετείχε βέβαια στη συγκεκριμένη δράση.
Τώρα όμως θέλουμε να λανσάρουμε τις δραστηριότητες της Πλατφόρμας για την περίοδο που ακολουθεί στον τομέα της Παιδείας και του Πολιτισμού.
Με μια λιτή συγκέντρωση στην αίθουσα Ειρήνης τέρμα Λήδρας, το Σάββατο 30 Οκτωβρίου από τις 6.30 μ.μ. μέχρι τις 8.00 μ.μ., θέλουμε να θυμίσουμε στους ξεχασιάρηδες ότι η υπόθεση της Παιδείας είναι πολυπολιτισμική και οπωσδήποτε για τη χώρα μας δικοινοτική.
Η συνάντηση γίνεται με αφορμή τη μέρα του εκπαιδευτικού που πέρασε (5 Οκτωβρίου) που τυγχάνει να είναι τα έκτα γενέθλια της Πλατφόρμας η οποία επιμένει να μάχεται να ανατρέψει τη διχοτομική δυναμική που ακολούθησε και ακολουθεί τα δημοψηφίσματα
του 2004.
Στην εκδήλωση θα υπάρξουν ολιγόλεπτοι χαιρετισμοί, λίγα τραγούδια και ανακοίνωση των επόμενων δράσεων της Πλατφόρμας και πηγαδάκια με λίγο κρασί.

Οι επόμενες δράσεις μας στεγάζονται εφέτος ( ο δικός μας στόχος της χρονιάς ) κάτω από το γενικό τίτλο « Όχι στο σχολείο της διχοτόμησης, ναι στο σχολείο της επανένωσης» και περιλαμβάνουν δικοινοτικές συγκεντρώσεις, παιδαγωγικές δράσεις και άλλες δικοινοτικές δράσεις που θα προσφέρουν στήριξη στους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν μια παιδεία ειρηνικής συμβίωσης για τα παιδιά της Κύπρου.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες:

Δεν είναι πια μυστικό σε κανένα ότι οι δυνάμεις της διχοτόμησης κερδίζουν έδαφος και στις δύο κοινότητες. Πίσω από τα παχιά λόγια των αγωνιστών διαφόρων αποχρώσεων ξεπροβάλλει ο σκοτεινός πόθος των πραξικοπηματίων του 1974. Η ειλικρίνεια των πολιτικών δυνάμεων ως προς το στόχο της ομοσπονδίας είναι υπό αμφισβήτηση και οι πράξεις συχνά δεν στηρίζουν τα λόγια.

Όμως αν είναι να χάσουμε την επανένωση της χώρας μας ας μην το κάνουμε σιωπηλά. Ας προσπαθήσουμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα. Ας μην αφήσουμε να μας αφήσουν στη διχοτόμηση μέσα από την αδράνεια και την απαισιοδοξία που έντεχνα καλλιεργούν και στις δύο κοινότητες.
Προωθήστε τη πρόσκληση που επισυνάπτεται, τυπώστε την και δώστε την στα σχολεία σας, καλέστε τους φίλους και φίλες σας και ειδικά τους ανθρώπους που θέλουν να δραστηριοποιηθούν μαζί μας.

Όπως λέγεται, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου