22 Ιαν 2010

Τώρα είναι η ώρα - Η Κύπρος στο βηματισμό της λύσης
Ενημερωτικό Δελτίο-Πρόσκληση για δράση

Φίλοι και φίλες της Πλατφόρμας

Όπως όλοι γνωρίζετε η Πλατφόρμα μας εργάζεται από το 2004 με αρκετή επιμονή μέσα από μικρές ή μεγαλύτερες δραστηριότητες για να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα της επανένωσης μέσα στη κοινωνία και μέσα στο σχολείο.

Μερικές από τις δραστηριότητες μας έγιναν στο τέρμα της Λήδρας – Λοκματζί από τότε που άνοιξε το συγκεκριμένο οδόφραγμα με ένα συγκεκριμένο σκεφτικό: πρόκειται για ένα οδόφραγμα που άνοιξε και με παρέμβαση οργανώσεων των δύο κοινοτήτων, ευρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας με εμφανή τα μνημεία και άλλα σημάδια της συνύπαρξης των Κυπρίων μέσα σε ένα πολυπολιτισμικό πλαίσιο, και χρησιμοποιείται από αρκετό κόσμο που κάνει τη συνύπαρξη των κοινοτήτων και την καλλιέργεια της ανάλογης συνείδησης πράξης ζωής.

Σύμφωνα με τον τρόπο που δρούμε και σκεφτόμαστε συνήθως επιλέγουμε στιγμές που προσφέρονται για να κάνουμε κάτι που αντιστοιχεί με τις δυνάμεις μας. Αυτή τη περίοδο αφήσαμε να περάσει το πρώτο τριήμερο των εντατικών συνομιλιών διότι συμμετέχουμε στην οργάνωση – αναδιοργάνωση της Πλατφόρμας της Ειρήνης μέσα από την οποία ελπίζουμε ότι θα διαμορφωθεί ένα ευρύτερο πλαίσιο δικοινοτικής δράσης. Μέσα σε αυτή τη λογική και αναμένοντας κάποια μεγαλύτερη δράση μέσα στον επόμενο μήνα υποστηρίξαμε ότι είναι σωστό να κάνουμε κάτι κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριημέρου των εντατικών συνομιλιών που αρχίζει τη Δευτέρα 25 του μήνα. Έτσι στο τέρμα της Λήδρας μέσα στα πλαίσια της "Δικοινοτικής Πρωτοβουλίας Ειρήνης Ενωμένη Κύπρος" έχουμε καταλήξει στην απόφαση να κάνουμε τη Δευτέρα μια συγκέντρωση με διανομή φυλλαδίων στο τέρμα της Λήδρας η οποία θα στηρίξει ένα πάνελ συζήτησης στο οποίο θα μιλήσουν μεταξύ άλλων ο Τάκης Χατζηδημητρίου και ο Σιενέρ Ελτζίλ την Τρίτη στη δημοτική αίθουσα στο ίδιο σημείο.

Επομένως το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:

Δευτέρα 25-1-2010 στις 18.00:
Παρέμβαση στο δρόμο. Διανομή φυλλαδίων και άλλου υλικού και ελεύθερη συζήτηση μεταξύ των παρισταμένων με θέμα τη συμμετοχή των πολιτών σε κινητοποιήσεις που θα υποστηρίξουν ενεργά την αναζήτηση λύσης. Όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν τα μουσικά τους όργανα για να συμπληρώσουμε κατάλληλα. Δεδομένης της δυστοκίας που υπάρχει στο θέμα της συζήτησης μας κάθε ιδέα μπορεί να είναι χρήσιμη.

Τρίτη 27-1-2010 στις 17.00:
Μουσική για τη λύση

Στις 6.30:
Πάνελ συζήτησης. Η δυναμική για τη λύση και ο ρόλος του δικοινοτικού κινήματος. Παρεμβάσεις Τάκη Χατζηδημητρίου, Σιενέρ Ελτζίλ (ΚΤΟΣ), εκπροσώπου της ΚΤΑΜΣ

1 σχόλιο:

  1. Έχει ορθογραφικό λάθος η αφίσια. Η οξία του Τωρά έμπηκε πάνω στο ωμέγα.

    Καλές επιτυχίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή