25 Απρ 2009

ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ - "Να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Κύπρο"

Η διοργάνωση της «δικοινοτικής Πρωτομαγιάς» στο Λήδρα Πάλας είναι ένα στοίχημα το οποίο για να πετύχει χρειάζεται την ενεργό συμμετοχή σας. Η απόφαση για τη διοργάνωση της ανήκει στην Πλατφόρμα της Ειρήνης. Μέσα στην Πλατφόρμα υπάρχουν από τουρκοκυπριακής πλευράς ισχυρές συντεχνίες μεταξύ των οποίων οι συντεχνίες των εκπαιδευτικών κατώτερης, μέσης και τριτοβάθμιας. Επιπλέον αρκετά τουρκοκυπριακά μίντια καλύπτουν καλά την είδηση. Επομένως η προσέλευση από πλευράς Τουρκοκυπρίων αναμένεται να είναι μαζική.
Από ελληνοκυπριακής πλευράς οι δυνάμεις που συμμετέχουν στην Πλατφόρμα της Ειρήνης είναι μικρές και τα μίντια μας καλύπτουν ακόμα λιγότερο. Όμως τα πράγματα παρ’ όλα αυτά βελτιώνονται εδώ και κανένα χρόνο και όπως αρκετοί γνωρίζετε οι εκδηλώσεις που στηρίζονται ή διοργανώνονται από την Πλατφόρμα των εκπαιδευτικών παρουσιάζουν καλή συμμετοχή (συζήτηση για την Ιστορία στο Χόλιντεϊ Ινν, Πορεία ειρήνης την 1η Σεπτεμβρίου, Πορεία για την αλήθεια στις 7 Μαρτίου στη Λήδρας). Οι εκδηλώσεις αυτές πέτυχαν διότι μέσω ιντερνετ και sms πολλά άτομα πήραν την ευθύνη να λειτουργήσουν ως οργανωτές και δημοσιοποίησαν αλλά και έπεισαν τους φίλους και τις φίλες τους να συμμετέχουν.

Καλούμε τον καθένα και την κάθε μια σας να βοηθήσετε να «σηκώσουμε τον ήλιο» πάνω από την Κύπρο. Να μην μας εύρη η ώρα της λύσης απροετοίμαστους και έρμαιο των διχοτομιστών. Ας βάλουμε στόχο να φέρουμε 10 άτομα ο καθένας.

Καλούμε επίσης σε βοήθεια τους μπλόγκερς της συνύπαρξης σε δράση. Η συμπαράσταση τους ήταν αποφασιστική στις πρωτοβουλίες που προαναφέραμε.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μουσικό πρόγραμμα.

2 σχόλια:

  1. Μπράβο σας!Είναι σημαντικό να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις από τους εκπαιδευτικούς και των δύο κοινοτήτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασχολίαστο το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, αλλά έχετε βάλει τόσες ξένες γλώσσες (και τα τούρκικα πρώτα, όχι τα ελληνικά). Η Αρμενική γλώσσα, μειονοτική γλώσσα της Κύπρου, που είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή